23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Metal skaber lækker lyd

DAMPA akustikløsninger i metal fås i klasse A, B og C, har lang levetid og kan anvendes igen og igen

Den rå stil med beton, stål og højt til loftet er populært i byggeriet. Prisen for det flotte look er dog i mange tilfælde en dårlig akustik, hvor det er svært at føre en normal samtale og hvor oplevelsen af rummet kan blive direkte ubehagelig. 

DAMPA leverer akustikløsninger til loft og væg, der effektivt løser akustikproblemnerne og samtidig matcher stilen i rummet med deres designede metaloverfalder. Resultatet er - stik imod alt, hvad de fleste tænker om metal: en god akustisk oplevelse. 

DAMPA Silent Board - effektive vægpaneler
"Vi har til BaneDanmarks nye kontor i Ringsted, hvor der er meget beton, leveret vægpanelerne med en rå galvaniseret overflade. Et flot stållook, der falder ind og giver et twist", fortæller Miki Hendriksen, akustikansvarlig hos DAMPA. 

En lignende løsning har hjulpet et fitnesscenter i Odense, som havde store problemer med lyden. Fitnesscenteret havde betongulve, betonvægge og betonlofter i 10 meters højde. 

"Efter at have lavet lydmålinger, monterede vi DAMPA Silent Board  på væggene, med hvad der svarede til 10% af loftets areal. Det normale er ca. 20 %, men ved at fordele panelerne på alle fire vægge fik vi en effektiv løsning, som med det samme nedsatte efterklangen markant. 

Vægpanelerne er en enkel og god måde at efterregulere akustikken på - og er i øvrigt nemme at sætte op" siger Miki Hendriksen. 

Den gode akustik skabes af tre faktorer 
Den tekniske forklaring på rigtig god akustik med metal starter med DAMPAs specialudviklede perforering af den metalplade, der normalt er lydreflekterende. Ved at perforere pladen i forskellige størrelser og mønster skabes en resonansabsorbent, der bliver kombineret med en membranabsorbent. 

Når lyden finder sin vej gennem perforeringerne, opstår der svingninger, der medvirker til, at DAMPAs akustikløsninger kan absorbere lyd i selv lave frekvensområder. Inde i panelet møder lyden en blød porøs absorbent, dette kan fx være akustikfilt eller -batts. 

Ved at have styr på den porøse absorbent, membranabsorbenten og resonansabsorbenten kan DAMPA tilpasse akustikløsningen, så der opnås en løsning med klasse A, B eller C - alt efter hvad rummets funktion og behov. 

Læs mere om fordelene ved at bruge metal i dine akustikløsninger på DAMPAs hjemmeside. 

DAMPA ApS
Højeløkkevej 4A
5690 Tommerup
Assens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16045489
P nummer: 1001024045

Send til en kollega

0.078