23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Saint-Gobain går til musikken: Fire søsterselskaber hjælper udsatte unge

En 20 fods skibscontainer, der er ombygget efter alle kunstens regler, så den fungerer som et top professionelt lydstudie, har den seneste måneds tid været på turné i Danmark for at give udsatte børn og unge en stemme.

Det mobile lydstudie – også kaldet Container Lab – har med de to populære musikere Al Agami og Phase5 ved roret og flere kendte gæstemusikere besøgt marginaliserede unge rundt omkring i landet; unge hjemløse i Århus, udsatte unge i et socialt boligbyggeri i Albertslund og uledsagede flygtningedrenge på Ærø. Resultatet kan høres og ses, når containeren lander på Folkemødet på Bornholm, hvorefter turnéen afsluttes på Roskilde Festival.

Gyproc og tre andre Saint-Gobain selskaber i intenst samarbejde

Bag projektet står den danske græsrodsorganisation Turning Tables, der siden 2009 har arbejdet for at give politisk, socialt og økonomisk marginaliserede unge i verdens brændpunkter en egen, fri stemme gennem musik og film. Efter en række succesrige projekter i bl.a. Libanon, Syrien, Cambodia og Myanmar er Turning Tables nu for første gang landet på dansk jord for at give danske unge på kanten af samfundet og uledsagede flygtningebørn mulighed for at udtrykke deres håb, drømme, frustrationer og vrede gennem musik – og i et top professionelt lydstudie.

 Men hvordan ombygger man en 20 fods container til et professionelt lydstudie? For at løse den arkitektoniske og materialemæssige udfordring henvendte Turning Tables sig i starten af året til gipsproducenten, Gyproc, der er en del af Saint-Gobain-koncernen, verdens største leverandør af byggematerialer. Søren Munck Rasmussen, der er en del af salgsteamet hos Gyproc, var straks med på idéen. Han øjnede samtidigt muligheden for at bidrage med endnu flere materialer og mere viden til det sympatiske projekt ved at involvere flere søsterselskaber fra Saint-Gobain-koncernen. Det blev startskuddet til et intenst samarbejde mellem Gyproc, Isover, Glassolution og Ecophon.

 ”I Saint-Gobain har vi en unik mulighed for at samarbejde og supplere hinanden på tværs af koncernens forretningsområder. Turning Tables’ Container Lab var en god anledning til at udfordre, hvad der teknisk set kan lade sig gøre på så lidt plads som i en 20 fods container – og på meget kort tid,” fortæller Søren Munck Rasmussen.

Gyproc har leveret stålskelet samt flere typer gipsplader, mens Ecophon har leveret avancerede lydabsobenter, Isover har leveret højtydende isolering og Saint-Gobain Glassolutions har leveret vinduer og glasdøre. Container Lab er opbygget efter box-i-box princippet for at opnå en høj grad af lydisolering.

Hårde dommere

Arkitekt hos Turning Tables, MAA Mija Byung, har specialiseret sig i at tegne lydstudier og koncert- og spillesteder – et område, som ikke står på skemaet på arkitektskolen, selv om det er en hel videnskab, hvordan en bygning får den bedst mulige akustik og den mest optimale lyd.

”Saint-Gobain har med Gyproc som projektleder givet projektet den perfekte værktøjskasse med materialer, der har unikke egenskaber, når det gælder for eksempel akustik. Det har krævet mange beregninger at nå frem til, hvor tæt vi skulle lægge gipsen, niveauet af gipsfasthed, kombinationen af gips og isolering og afstanden mellem ruderne. Ambitionen var at forvandle containeren til et lydstudie, der lever op til musikbranchens højeste standarder, og det er i den grad lykkedes trods en stram tidsplan,” fortæller Mija Byung.

Trods det gode samarbejde med Gyproc og de tre andre Saint-Gobain søsterselskaber, var Mija Byung nervøs inden ”premieren” på Container Lab, for det var nogle af branchens allermest garvede musikere, der igennem flere måneder skulle have det mobile lydstudie som deres arbejdsplads.

”Phase5, der er DJ og musikproducer, har ikke blot arbejdet i nogle af verdens dyreste og mest eksklusive lydstudier, han har også selv bygget lydstudier gennem 35 år af sin karriere. Så det var nogle hårde dommere, der skulle bedømme det færdige resultat. Jeg bad dem være helt ærlige og dommen var klar: lydstudiet fik fem ud af fem stjerner, så det er den bedste blåstempling, vi kunne ønske os,” fortæller Mija Byung.

Gyproc A/S
Hareskovvej 12
4400 Kalundborg
Kalundborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK59983016
P nummer: 1001610372

Kontaktperson

LK
Louise Knudsen
Marketing Communication Coordinator
+45 42127781 louise.knudsen@saint-gobain.com

Send til en kollega

0.078