23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ultra Board i den store skala

Væggene i det nye 17.000 kvadratmeter store outlet-center, der er ved at blive opført ved City 2 i Høje Taastrup, bliver beklædt med Knauf’s stærkeste gipsbaserede produkt, Ultra Board

Gode råd er ikke nødvendigvis dyre. Den erfaring gjorde afdelingsleder Peter Petersen sig i forbindelse med, at han sad og regnede ud, hvor meget gips der skulle bruges i det nye outlet-center, som kommer til at rumme 80 butikker. Vægarealet i det nedlagte Kvickly varehus er på hele 35.000 kvadratmeter, som med traditionelle gipsplader fra Knauf i tolags konstruktion kræver godt og vel 80.000 kvadratmeter gips.
”Vi har en meget stram tidsplan, så jeg gik i gang med at undersøge markedet for andre gips-muligheder, som hurtigere kunne monteres,” fortæller Peter Petersen fra entreprenørfirmaet Hoffmanns filial i Næstved.
Længere kom han ikke. Fra Knauf blev han præsenteret for en ny løsning i form af Ultra Board, som er en enkeltlags konstruktion. Det er den stærkeste og mest robuste gipsbaserede byggeplade, Knauf nogensinde har produceret. Ultra Board er skruefast og 20 procent stærkere end ordinær fibergips, som Knauf også producerer.

Gips fra gulv til loft
Hoffmann har et tømrersjak på 30 mand, som står for det omfattende gipsarbejde inklusiv opsætning af stålskelet. Nogle steder skal der monteres Ultra Board i ni meters højde. Tømrersjakket har fundet en effektiv arbejdsrytme og starter beklædningen med en specielt fremstillet byggeplade på 900 x 3000 mm. Pladen står på gulvet og er forsynet med forsænkede kanter i siderne og en fræset kant i top. Den store plade bliver kørt på plads ved hjælp af en specielkonstrueret sækkevogn. Gipsarbejdet i tre meters højde og op efter klares pr. lift, og her har byggepladerne målene 900 x 1200 mm.
”Vi sparer en masse tid med Ultra Board, 20-25 procent i forhold til hvad vi oprindeligt havde budgetteret med i vores tidsplan. Gipsarbejdet er jo hjertet i det her byggeprojekt,” siger Peter Petersen.
Han gør også opmærksom på, at der er halvt så meget gipsaffald at rydde op i og køre væk sammenlignet med, hvis projektet skulle udføres med to lag gips.

Effektivitet som kodeord
Under monteringen af Ultra Board påfører tømrersvendene et lag lim på den midterste stålstolpe, inden pladen bliver sat på plads, og dermed sparer de en del skruearbejde. Lim og tre skruer erstatter på den måde 20 skruers arbejde.
Hvor en grov fibergipsplade, som også anvendes i enkeltlags konstruktion, typisk skal fuldspartles, er Ultra Board beklædt med kartonoverflade, som er beregnet til at blive malet direkte ovenpå.
”Ud over at vi sparer tid på mindre skruearbejde, sparer vi masser af tid på spartelarbejde og slibning. Et slag på tasken; 15 procent,” pointerer Peter Petersen.
Tømrerarbejdet kører så godt, at Hoffmann forventer at aflevere byggeprojektet to måneder før tid. Outlet-centret skal efter planen åbne til efteråret.
For Knauf er det den største opgave til dato med Ultra Board, som blev lanceret i 2. halvår 2013.

Knauf A/S
Kløvermarksvej 6
9500 Hobro
Mariagerfjord Kommune
Danmark
CVR nummer: DK54050313
P nummer: 1003103433

Send til en kollega

0.062