23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Mere genbrug sikres gennem samarbejde mellem Kingo og Næste.

Materialerne er måske ikke helt fejlfrie, men det er vores pligt, at vi ser deres værdi.

Her er det en historie fra Industriholmen i Hvidovre, og den handler om genbrug af træspær, der skal fjernes, fordi de er røgskadet efter en brand. 

Entrepriseleder Brian Hansen fra Kingo står for projektet, med at fjerne den røgskadet tagkonstruktion.

”Spærene er lavet af kraftig konstruktions træ i god kvalitet, og der er stadig meget værdi i træet. Udfordringen er at de ikke længere er egnet til brug inden døre. Hvad gør man så, når man vil genbruge materialet. Hos Kingo har vi forskellige kanaler til at få de værdifulde materialer videre i byggeriets værdikæde, og jeg rakte ud til Kim Møgelvang, der er logistikansvarlig hos Kingo.” 

Vores ”Næste” samarbejde blev løsningen. 

Kim fortæller,

”Jeg tænkte straks på Næste, der laver sekundære bygninger af genbrugstræ. Når træet skal stå ude, er der lidt andre muligheder og ikke så strenge krav, som hvis materialerne skal bruges inden døre. Jeg var klar over, at vi ikke selv skulle til at skære træet til og skabe et nyt produkt, så Næste er en perfekt samarbejdspartner her. Træet fra Industriholmen er et godt eksempel på genbrug, der blev sikret, fordi vores produktion har fokus på, at materialerne ikke skal afskrives, før vi har prøver alle muligheder af. Næste skure er et godt eksempel på, hvordan genbrug gøres konkret og håndgribelig. Vi er glade for at løsninger som deres findes, for vi har mængder af byggematerialer, der blot mangler et nyt formål.” 

Næste er et genbrugsinitiativ, der bygger skure af recirkuleret kvalitetstræ, og de fortæller, at det træ de får fra nedrivningsprojekter, ofte er af højere kvalitet end nye materialer. Næste siger, at deres skure holder i 30 år – og det siger virkeligt noget om hvad genbrugsmaterialer kan.

 Vejen til et projekt med en høj grad af genbrug kan nogle gange virke lang og uoverskuelig, men det bliver nemmere, når du vælger en samarbejdspartner, hvor hele organisationen har fokus på at de materialer, der bliver taget ned, så vidt muligt skal genbruges.

 

Er genbrug af byggematerialer også vigtigt for dig?

Se her hvordan Kingo løser den opgave for dig:   https://kingo.biz/ydelser/nedrivning/landing-pages/genbrugscases-i-kingo/

 

De fine billeder af Næste skure er udlånt af Næste, og de er taget af fotograf Jonathan Weimar.

 

Kingo Karlsen A/S
F.L. Smidths Vej 17
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21791733
P nummer: 1001783308

Kontaktperson

PAP
Peter Agner Petersen
+45 25169367 peap@kingo.biz

Send til en kollega

0.094