23948sdkhjf

Støjskærm langs boligprojektet Læhegnet i Albertslund

| Medlemsnyhed | Indrykket af DAV NORDIC A/S

​I fagentreprise har DAV NORDIC opført en støjskærm mellem bane og boligområdet «Læhegnet» i Albertslund på Sjælland. Skærmen højner livskvaliteten for de mennesker, der bor og lever i nærheden af den støjende jernbane.

Skærm opført i robust og bestandigt design

Idet strækningen, hvor støjskærmen skulle opstilles, var mellem et banelegeme og et boligområde, var det vigtigt, at den valgte løsning kunne modstå den hårde miljøpåvirkning fra jernbanen. Derfor var det oplagt, at lade skærmen udføre som en lodret aluminiumsskærm med en kerne hovedsageligt lavet af isolering er derfor oplagt til stedet. 

​Primærsiden af skærmen, den side der vender ud mod boligområdet, er solid og har en glat overflade. Bagsiden, eller nabosiden som den også kaldes, er udført med perforering, således at lyden fra støjkilden passerer og optages af det bagvedliggende materiale. 

​Den samlede længde af skærmen er 182 m, med en højde på 2,5 m over terræn. Skærmen i Albertslund er beklædt med espalier af sibirisk lærk. Det giver et ydre, der patinerer smukt og naturligt samtidigt med, at graffiti undgås.​


Ingen skarpe hjørner

Skærmens forløbet er blevet afrundet rundt om et hjørne og afsluttes således længere oppe af en grusvej. Årsagen er, at støjen hermed skærmes bedst muligt. Grusvejen benyttes primært af driftspersonel, når området omkring banen skal vedligeholdes og den indkapslende form giver et dejligt ugeneret opholdsrum for de mennesker der bor i ejendommen bag ved.

Hjørnet er lavet med speciallavede opsvejste søjler, hvis vinkel er nøje tilpasset til den ønskede kurve. Med hjørnet indkapsles boligområdet, og støjskærmen bliver dermed mest mulig effektiv.​

Den tekniske detalje mod terrænet er udført i neopren. Det er et vejrbestandigt og fleksibelt materiale. 

Effektiv og ubesværet montage
Montagen af skærmen kunne gøres yderst effektivt, da adgangsvejen til montageområdet var fast, og pladsen omkring skærmen er ganske rummelig. Skærmen er monteret ovenpå en spunsvæg, hvori fundamenterne er integreret.

​Under montagen blev montageområdet indhegnet, så det var tydeligt adskilt fra banen. Sikkerhed for både DAV NORDICs egne montører og de personer, der måttes færdes i området skal være i top. Montagen foregik med lastbil og kran, som hurtigt og rutineret kranede alle elementerne på plads.​

 

Afslutning mod terræn
Fra den nederste kassette og ned mod terræn var en åbning. Lille, men trods alt stor nok til, at støj fortsat kunne trænge igennem og mindske effekten af skærmen. 

Projektlederen fra DAV NORDIC, Tonny Hansen, foreslog derfor Adserballe & Knudsen, at udføre afslutningen mod terræn med en mindre konstruktion i stål og neopren. Den løsning, blev positivt taget imod og løsningen er i dag implementeret på stedet så skærmen opnår den ønskede støjdæmpning, både for bygherre og menneskerne der bor bag den. 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
DAV NORDIC A/S

Tietgensvej 12
8600 Silkeborg
Danmark
DAV NORDIC A/S

Billeder & videoer

Bagside af støjskærm med lydabsorberende overfladeStøjskærm opnår høj støjdæmpning ved at følge en kurve Detalje mod terræn øger effektiviteten af støjskærmen

Send til en kollega

0.14