23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Skybrudsrender med maksimal vandledningsevne

Sammen med den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras har ScanPipe bidraget til en ambitiøs klimatilpasningsløsning i gågademiljøet i Horsens midtby.

Udfordringen gik på at levere afvandingsrender med stor kapacitet, som kan opsamle og transportere en vandmængde på 600 liter pr. sekund. Løsningen blev levering af de store afvandingsrender BIRCOmax-i – nærmere betegnet 54 meter af den næststørste model BIRCOmax-i 420 BH1000 samt 6 meter af den største rende ved navn BIRCOmax-i 520 BH1200. Disse render kan nemlig håndtere op til 600 liter vand pr. sekund med kun ét udløb.

Optimal håndtering af store mængder nedbør
”Som rådgivende ingeniører arbejder vi for vores kunder med at imødegå klimaforandringerne på den mest optimale måde – og klimatilpasningsprojekterne bliver flere og flere,” fortæller rådgiver Kasper Sandal fra Niras i Holbæk og fortsætter: ”I dette tilfælde stod vi med en udfordring i Horsens centrum, hvor vi havde brug for at kunne opsamle og transportere endda meget store mængder nedbør.”

Ikke i tvivl om den rigtige løsning
”BIRCOmax-i renderne er udviklet til blandt andet lufthavne, industriområder, veje og p-pladser, og vi har rigtig gode erfaringer med produkterne på steder, hvor der er brug for transport af meget store vandmængder. Derfor var vi heller ikke i tvivl om løsningen, da Niras kontaktede os,” forklarer teknisk konsulent Bjarne Graff fra ScanPipe, som har specialiseret sig inden for netop klimatilpasning.

Lettere anlægsarbejde og større driftssikkerhed
”Renderne leveres i flere forskellige størrelser og indbygningshøjder, så de kan matche mange forskellige typer af projekter, og deres særlige hyperbel-konstruktion er ekstremt stabil. BIRCOmax-i renderne kan installeres som en Type I-rende. Det sikrer et hurtigt og smertefrit anlægsarbejde, da der ikke er brug for afstivninger langs siderne. Desuden giver de 3 meter lange render et mindre antal samlinger, hvilket ligeledes øger driftssikkerheden.” tilføjer Bjarne Graff. 

Kasper Sandal fra Niras påpeger endvidere, at den væsentligste grund til at valget endte på BIRCOmax-i var, at man i ét element får både et stort risteareal til opsamling af regnvand på overfladen samt et stort tværsnit til den videre transport. ”Den alternative løsning var en mindre rende med en stor ledning parallelt til transport. Med BIRCOmax-i fik vi derfor en betydelig mindre udgravning samt en hurtigere installation,” tilføjer Kasper Sandal, som vil tage de positive erfaringer fra Horsens-projektet med sig videre til andre og lignende projekter.

Fakta
Til projektet leverede ScanPipe:

– 54m BIRCOmax-i 420 BH1000
– 6m BIRCOmax-i 520 BH1200

Mere information?
Ønsker du yderligere information om BIRCOmax-i skybrudsrender, kan du hente BIRCOmax-i skybrudsrende brochure.

 Vil du høre mere om mulighederne inden for klimatilpasning, er du velkommen til at kontakte os på scanpipe@scanpipe.dk eller +45 6376 3030.

ScanPipe A/S
Hvidkærvej 7
5250 Odense SV
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27512593
P nummer: 1010596722

Kontaktperson

PL
Peter Lundgaard
Marketingchef
+45 51558065 plu@scanpipe.dk

Send til en kollega

0.063