23948sdkhjf

Ejendomsudvikler køber kemigigants hovedsæde

Gefion Group fortsætter oprustningen på det københavnske ejendomsmarked
Den tyske kemigigants Basfs danske hovedsæde i København skal i fremtiden huse 45 familieboliger.

Projektudviklingsselskabet Gefion Group har for et ukendt beløb købt hovedsædet, der er en moderne rødstensejendom fra 1963 i fire etager og omfatter 3.500 etagemeter. Den ligger direkte ud til Christianshavns Vold.

Projektværdien på den færdigudviklede ejendom er på 190 mio. kroner

- Målet er et indrette omkring 45 familieboliger med altan og tagterrasse. Lejlighederne får udsigt til det store grønne område med Volden, udsigt til det karakteristiske tårn på Frelsers Kirke, tæt på indkøbsmulighederne i Amager Centret, Universitet og de hyggelige miljøer på Christianshavn og de små gader bag Amager Boulevard, udtaler udviklingsdirektør i Gefion Group Henrik Nissen.

Flere opkøb

Gefion Group har de seneste par måneder købt flere ejendomme og grunde i København med henblik på boligudvikling. I november købte selskabet en erhvervsejendom tæt på Nørreport Station , der skal omdannes til 50 boliger.

Dette projekt har en samlet værdi på 250 mio. kroner, og i starten af denne måned offentliggjorde Gefion Group købet af en grund i et større udviklingsområde i Valby , som tidligere var en del af industri- og cementvirksomheden FLSmidth. Her vil Gefion Group opføre 228 ungdomsboliger.

Ejendommen på Christianhavn har i en årrække været Basfs danske administrationshovedsæde, og Basf vil bo til leje i 6-12 måneder, mens der arbejdes med de nye planer.

Gefion Group køber og udvikler ejendommen sammen med investeringsselskabet Artha Holding og investorer fra Artha-kredsen, og det er planen, at ejendommen er færdigudviklet i slutningen af 2018.

Projektværdien af Gefion Groups igangværende projekter udgør cirka tre milliarder kroner, og selskabet har godt 1.700 boligenheder under udvikling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141