23948sdkhjf

Rådgiver øger satsning på tværfaglighed

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S gennemfører organisationsændring så virksomheden fremover er organiseret efter tværfaglige team
Lederteamet hos Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S bliver nu samlet, så firmaet i højere grad kan arbejde i tværfaglige team.

Det aarhusianske rådgiverfirma, der også har afdelinger i København, Vejle og Silkeborg, gennemførte allerede sidste år en række omstruktureringer, så det er organiseret i tværfaglige team på syv til 10 medarbejdere.

Nu foretager virksomheden så endnu et ryk i omstruktureringerne med at organisere sit ledelsesteam efter den enkelte leders ledelseskompetencer frem for geografisk lokalitet, så han i højere grad følger de enkelte projekter.

Fremover får Søren Jensen med de tværfaglige team mere fokus på faglighed, diversitet og samarbejde. Samtidig betyder organisationsændringen, at den enkelte leder får bedre mulighed for at bidrage med det, han er bedst til, samtidig med at de interne beslutningsveje bliver kortere.

”Vi har store forventninger til vores fornyede fokus på kundeoplevelse, salg og differentiering ved blandt andet at dedikere et team til konkurrencer og computational design. Det vil betyde, at vi kan bidrage endnu mere til skabelsen af ingeniørkunst i Danmark og internationalt”, siger adm. direktør Frank Jensen, der er tredje generation i det familieejede rådgiverfirma.

Den nye ledelse

Virksomheden opererer primært inden for konstruktion, installation og el i forbindelse med komplekse byggerier som sygehuse og forskningsfaciliteter. Søren Jensen er blandt andet en del af Rådgivergruppen DNU I/S, der er involveret i byggeriet af Det Nye Universitetshospital i Aarhus.

Virksomhedens ledelsesteam vil fremover bestå af adm. direktør Frank Jensen, forretningslederne Jesper Meldgaard og Finn Møllgaard, samt økonomichef Carsten Madsen, salgschef Gert Petersen, forretningsudvikler Duncan Horswill og forandringsleder Niels Lilleør.

Duncan Horswill vil som forretningsudvikler og konkurrenceleder sammen med sit team forestå konkurrenceindsatsen fra holddannelse til udarbejdelse af konkurrenceprojekt og tilbudsgivning. Gert Petersen vil som salgschef få ansvaret for at opbygge virksomhedens faste, tillidsbaserede kunderelationer i hele Danmark og samtidig fortsætte dialogen med virksomhedens kunder i Østjylland.

Samtidig bliver de to forretningsledere dedikeret til at understøtte en portefølje af projektteams.

”Ved at vores teamledere løfter deres ansvar så godt, har vi kunnet samle projektgennemføringen under vores to dygtige forretningsledere, hvilket gør, at jeg igen kan træde ind i den rolle, hvor jeg trives bedst, nemlig ikke kun som CEO, men også som det vi i spøg kalder CVO – Chief Visionary Officer. Det skaber også plads til at jeg kan være aktiv som bestyrelsesformand i vores søsterselskab New Nordic Engineering og ikke mindst som familiefar også”, udtaler Frank Jensen.

Fald i indtjening

Rådgiverfirmaet har gennemgået en vækstperiode, hvor omsætningen er steget fra 77 mio. kroner i 2010/2011 til 109 mio. kroner i seneste regnskabsår 2014/2015. Samtidig er driftsresultatet øget fra 3,2 mio. kroner i 2010/2011 til 15 mio. kroner i 2013/2014.

Ifølge Frank Jensen er vækstperioden årsagen til omstruktureringerne. De startede i seneste regnskabsår, og omkostningerne hertil var en medvirkende årsag til, at virksomhedens driftsresultat i 2014/2015 faldt fra 15 mio. kroner til 715.000 kroner.

Ledelsen forventer dog, at driftsresultatet forbedres i indeværende regnskabsår, men det vil stadig være påvirket af omkostninger til omstruktureringerne.

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S
Tusinde kroner
2013/2014 2014/2015
Omsætning 118.698 109.314
Bruttoresultat 42.157 32.268
Driftsresultat 15.006 715
Resultat før skat 2.978 1.036
Årets resultat 2.375 962
Egenkapital 16.808 17.770
Antal ansatte 136 138

Regnskabet er afsluttet den 30. juni 2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266