23948sdkhjf

Byggeriets succesfulde processer skal hædres

For sjette gang uddeler BoligfondenKuben og Lean ConstructionDK Procesprisen
Siden 2005 har Boligfonden Kuben og foreningen Lean Construction-DK stået bag uddelingen af ProcesPrisen. Og nu er det tid til at uddele prisen igen.

Formålet med prisuddelingen er at sætte fokus på den usynlige del af byggeriet, som ikke står tilbage, når byggeriet er færdigt, men som er afgørende for, om byggeriet bliver godt og effektivt udført.

”Mange priser inden for byggesektoren gives til den færdige bygning. Det som er synligt efter byggeriet. Men vi vil gerne sætte pris på selve byggeriet, på det som sikrer godt samarbejde, et godt byggeforløb og ikke mindst en bedre produktivitet. Det er kendt, at gode processer er den væsentligste driver for øget produktivitet inden for byggeriet. Derfor er det vigtigt for os at vise de gode processer frem”, siger formand for Lean Construction-DK Randi Muff Christensen i en pressemeddelelse.

To hovedkriterier

I 2013 var det entreprenørvirksomheden Hoffmann, som vandt ProcesPrisen for sit arbejde med at inddrage medarbejderne i firmaets fremtidige strategi, og som dermed fik skabt en kulturændring i firmaet med fokus på arbejdsmiljø, sikkerhed og produktivitet. ’

”Der er to hovedkriterier for ProcesPrisen. Det ene kriterium er, at vinderen skal have sikret succesfulde byggeprocesser i praksis, og det andet kriterium er, at de bedre byggeprocesser er kommet flere til gode. Kort sagt skal vinderen af ProcesPrisen have vist succesfulde procesresultater i byggeprojektet og ikke kun have haft fokus på egne processer” udtaler Gøsta Knudsen, der er formand for Boligfonden Kuben.

Tidligere har entreprenørfirmaet Enemærke & Petersen vundet for at have skabt en permanent udviklingskultur, som involverede alle medarbejdere.

Pris for nytænkning

Tegnestuen Arkitema har fået tildelt prisen for at nytænke arkitektens rolle og ydelser, mens rådgivningsfirmaet FM Bygningsdrift har modtaget prisen for at have etableret en helt ny service i byggeprocessen: At drive byggepladsen.

Endelig er det jyske boligselskab Fruehøjgård blevet hædret for at gå forrest i nyudvikling inden for procestænkning.

brahe

Procesprisen
Procesprisen blev stiftet af Boligfonden Kuben i 2005 og uddeles hvert tredje år.
Bedømmelsesudvalget består af bestyrelsen i Foreningen Lean Construction-DK og bestyrelsen i Boligfonden Kuben.
Indstillingsperioden startede i mandags og slutter mandag den 18. april 2016.
Man kan indstille sig selv eller andre for eksempelvis et projekt, en virksomhed eller et konsortium.
Vinderen får besked i juni, og ProcesPrisen uddeles i efteråret 2016.
Vinderen får 100.000 kroner, der er øremærket til et fagligt arrangement, som kan sprede den gode historie om ”Best Practice” og herved inspirere andre til at fokusere på processerne.
Indstillinger med egnede projekter kan sendes til lcdk@leanconstruction.dk med en kort motivation.

Kilde: Lean Construction-DK
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109