23948sdkhjf

Bygherren skal gøre en forskel

Årets bygherre skal nu findes. Denne gang skal byggeriet have gjort en forskel og skabt en uventet merværdi
BoligfondenKuben gør nu klar til at kåre årets bygherre, og i år skal bygherren gennem byggeriet have gjort en forskel og hævet barren ved at skabe en uventet merværdi.

Når først der er bygget eller anlagt, er de fysiske rammer fastlagt i mange år. Både godt og dårligt byggeri påvirker danskerne i lige så lang tid, som byggeriet bliver stående. Derfor er det helt afgørende, hvordan der bliver bygget.

Bygherren spiller derfor en central rolle som den, der sætter rammerne for det færdige byggeri og vejen dertil.

En fremsynet bygherre, som er opmærksom på kvalitet, arkitektur eller samfundsansvar er nemlig udslagsgivende for at skabe byggeri og anlæg med en positiv effekt på brugere og omgivelser.

Bygherreprisen tildeles i 2016 derfor en bygherre, som har skabt byggeri, der gør en forskel

”Byggeriets samfundsansvar handler om den påvirkning, byggeprojekterne har på de mennesker, der skal opføre dem, de mennesker som skal bruge dem, og den miljøpåvirkning projekterne har. Samtidig handler det om at have et økonomisk ansvarligt sigte for både opførelse og drift. Alt det kræver kloge beslutninger i bygherreorganisationen, og det er de beslutninger, som vi vil præmiere med Bygherre-prisen 2016, så der bliver sat fokus på det byggeri, som gør en positiv forskel”, siger Henrik Mielke, som sidder i bestyrelsen for BoligfondenKuben og er adm. direktør i entreprenørvirksomheden Enemærke og Petersen a/s.

Øget samfundsansvar

De seneste år er byggebranchen begyndt at italesætte deres samfundsansvar i højere grad end tidligere. Initiativet Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA) er et eksempel på den øgede interesse for at tænke byggeri i et større perspektiv. Men også øget brug af bæredygtighedscertificeringer, branchens involvering i udvikling af energirenoveringsstrategien eller de mange konkrete visionære projekter i hele Danmark vidner om, at byggeriet er i fuld gang med at udvikle sig i en samfundsansvarlig retning.

”Det er tydeligt, at byggebranchen er i gang med at udvikle sig mere bæredygtigt og samfundsansvarligt. Det er en udvikling, som skal understøttes, og som tager tid. Derfor er det vigtigt med fyrtårnsprojekter, som kan inspirere resten af branchen – og ikke mindst er det vigtigt med fokus på de bygherrer, som har et højt ambitionsniveau og realiserer det i fremadsynede projekter. Det er det, Bygherreprisen 2016 handler om”, siger Henrik Mielke.

Der er frist for indstillinger til prisen den 29. januar næste år.

brahe


Bygherreprisen 2016
Temaet for Bygherreprisen 2016 er Byggeri som gør en forskel.
De nominerede bygherrer skal i projekter eller gennem processer have haft fokus på bæredygtighed med vægt på sociale, miljømæssige og økonomiske elementer.
Bedømmelseskomiteen vil lægge vægt på følgende temaer:
Høj værdi for brugerne og positiv afsmitning på samfundet
Utraditionelle elementer og overraskende tilgange
At projektet er fremsynet og tænkt økonomisk langsigtet blandt andet i forhold til livscyklus
Fremragende resultat med begrænsede ressourcer
God, professionel bygherreindsats
Inddragelse og samarbejde som grundlag for værdiskabelse

Bedømmelseskomitéen, som nominerer potentielle vinderprojekter og kårer vinderen, består af Henrik Mielke, adm. direktør for Enemærke og Petersen og bestyrelsesmedlem i Boligfonden Kuben, Inger Ravn, sekretariatschef for Boligfonden Kuben, Palle Adamsen, direktør for Lejerbo og Henrik L. Bang, direktør for Bygherreforeningen.
Indstillinger sker via mail til info@bygherreforeningen.dk
Bygherreprisen 2016 uddeles den 14. april næste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109