23948sdkhjf

Caverion samler Norge og Danmark i en enhed

Fra nytår slår teknikentreprenøren sine landeselskaber i Norge og Danmark sammen i én division. Samtidig har den adm. direktør i Danmark søgt nye udfordringer
Den finske teknikentreprenørkoncern Caverion samler fra 1. januar 2016 sine landeselskaber i Danmark og Norge i én division og med adm. direktør i Caverion Norge Knut Gaaserud som ny topchef.

Den nye division bliver den næststørste i Caverion-koncernen og får en samlet omsætning på 4,4 mia. kroner, hvilket svarer til en fjerdedel af hele koncernens omsætning. Heraf står Norge for langt den største del af omsætningen, idet Caverion Danmark A/S i 2014 omsatte for 947 mio. kroner

Ændringerne skal skabe øget vækst i begge lande og gøre, at både Danmark og Norge kan lære af hinanden og gøre landene mere omkostningseffektive.

Hvor Caverion i Danmark er gode inden for blandt andet store projekter og industri, har det norske selskab sine styrker inden for tekniske installationer og vedligehold. Knut Gaaserud understreger, at der nu skal ske bedre erfaringsudveksling og tættere samarbejde for at gøre forretningsområderne stærkere.

”Sammenlægningen gør, at vi bedre kan lære af hinanden i forhold til salg og udvikling af vores koncepter. På sigt vil det også gøre os mere omkostningseffektive”, siger Knut Gaaserud, der samtidig understreger, at både Danmark og Norge vil operere med egne aktieselskaber som hidtil.

Nye udfordringer

Den hidtidige adm. direktør i Danmark siden 2012, Peter Rafn, har i forbindelse med sammenlægningen valgt at forlade Caverion ved årsskiftet for at blive direktør i den danske it-virksomhed Conscia. En beslutning som dog var taget, før sammenlægningen kom på tale.

”Jeg er stolt af den udvikling, Caverion Danmark har været igennem i min tid i virksomheden. Vi er begyndt at levere solide resultater, og vores portefølje af kommende opgaver ser rigtigt spændende ud", siger Peter Rafn, der har en fortid i netop it-branchen med ansættelser i blandt andet TDC og Netdesign.

Hårde år

Caverion i Danmark har været igennem nogle hårde år med en omsætningstilbagegang på 100 mio. kroner til 947 mio. kroner i 2014 som følge af et fald i projektomsætningen og et resultat efter skat på 29,9 mio. kroner - en tilbagegang på 32 mio. kroner. 2013 viste dog en markant fremgang i forhold til 2012.

Peter Rafn understregede i et interview med Licitationen - Byggeriets Dagblad for et år siden , at hans mål som led i en ny strategi var at doble omsætningen til to mia. kroner inden udgangen af 2017 gennem blandt andet opkøb og et vækstmål på 10 procent på forretningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112