23948sdkhjf

Stor interesse for Züblins tyske rødder

NCC er svensk og Hoffmann er ejet af Norske Veidekke. Alligevel bliver der skrevet artikler uden at sætte streg under, at de er udenlandske. Sådan er virkeligheden ikke for Züblin
”Tysk entreprenør overtager Pihl-projekt”. ”Tysk entreprenør stormer frem”. ”Tysk gigant i kometvækst”. Når entreprenørvirksomheden Züblin trækker overskrifter, fremgår det som regel, at den er tysk.

Det er rigtigt, men Züblin A/S er et dansk entreprenørselskab, et datterselskab af tyske Ed. Züblin AG, som er ejet af den østrigske Strabag SE-koncern, der med 73.000 medarbejdere og en omsætning på omkring 104 mia. kroner er blandt Europas største entreprenører.

Økonomidirektør Steen Hager Nielsen er stolt af at være en del af den internationale virksomhed, men han undrer sig over, at virksomhedens tyske islæt konsekvent indgår, når den bliver beskrevet i medierne.

Tysk y i Züblin

”Det er vigtigt for os at blive betragtet som en medspiller på det danske marked. Tit, når vi har vundet et projekt, så står der i aviserne: Tysk koncern har vundet nyt projekt. Züblin A/S har eksisteret siden 2001 i Danmark, og nu har jeg selv været rigtig mange år i NCC, og der stod aldrig: Stor svensk koncern har vundet nyt projekt. Og der står heller ikke noget om norske Veidekke, når Hoffmann vinder projekter”, siger han.

NCC står for Nordic Construction Company. Det er en svensk koncern med blandt andet danske datterselskaber. Den norske koncern Veidekke købte H. Hoffmann & Sønner i 2000, og der findes da også overskrifter om, hvordan danske Hoffmann bidrager til norske Veidekkes resultat. Alligevel synes Steen Hager Nielsen, at omtalen af Züblin skiller sig ud.

Årsagen skal nok findes i Züblins pludselige opprioritering af aktiviteterne på det danske marked.

”Jeg tror, det er fordi, vi er nyere og først er blevet synlige inden for de sidste par år. Vi har jo levet under snorhøjden i mange år. Oprindeligt var vi et funderingsfirma og lavede måske 100-200 mio. kroner om året, og så er man ikke så interessant”, siger Steen Hager Nielsen.

Læs også: " Kæmpe entreprenørkoncern fordobler sin danske omsætning - og sit underskud ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11