23948sdkhjf

Øresundskollegiet - renovering

København S, Københavns Kommune

Fase
Udførelse
Start
Q2 2021
Slut
Q4 2023

I sommeren 2021 påbegyndte renoveringen, som hen over de næste to år skal opgradere samtlige 1025 lejligheder og fællesarealer. Hele vejen rundt om projektet er der fokus på bæredygtighed både miljømæssigt, økonomisk og i forhold til beboernes sociale liv og trivsel.

Renoveringen inkluderer en totaludskiftning af alle brugsvandsinstallationer for både koldt og varmt vand. Det svarer til godt 17 km rør til kollegiets 1025 boliger og 16 fælleskøkkener.

Øresundskollegiet er opført i 1974, og kollegiet består af i alt 12 blokke, hvor Blok A-H og J-L har nogenlunde samme arkitektur og inddelinger (dog med variationer), og mens Blok M skiller sig ud i udseende og opbygning fra øvrige blokke, samt ligesom den er placeret mellem 2 andre byggerier på ejendommen. I alt er der i ejendommen 1.025 lejemål.

Øresundskollegiet er Nordens største kollegie, og er beliggende først på Amager og centralt beliggende i forhold til det indre København. Antallet af beboer på kollegiet svarer nærmest til en mindre dansk landsby, og beboerne på kollegiet er af mange forskellige nationaliteter. Beboerne er engagerede i forhold til deres hjem på kollegiet og vil gerne gøre renoveringen af kollegiet til en positiv og lærerig oplevelse, f.eks. ved at lave sociale arrangementer sammen med de håndværkere, der dagligt kommer til at færdes i deres kollegie under udførelsen af renoveringen. Opmærksomheden henledes iøvrigt på, at beboerne ikke genhuses under udførelsen af renoveringen.

Centrale aktører
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.299