23948sdkhjf

Enghave Brygge - infrastruktur

København, Hovedstaden, Hovedstaden, Københavns Kommune

Fase
Planlægning

I 2024 åbner Sydhavnslinjen med 5 nye stationer, herunder Enghave Brygge. Den gældende lokalplan for området, lokalplan nr. 494 af 19.1.2015, muliggør ikke en metrostationsplads, bl.a. pga. de konsekvenser metroen har på den trafikale infrastruktur og bebyggelse omkring stationen. Der skal derfor udarbejdes et tillæg til den gældende lokalplan, som omfatter den del af lokalplanområdet, hvor den kommende metrostation vil blive placeret samt de følgevirkninger, den har for de tilstødende byggefelter, der er påvirkede af metrostationspladsens etablering.

Baggrundsmaterialet for udarbejdelse af lokalplantillægget foreligger i udkastform. Det er vedlagt som bilag til udkast til aftale om teknisk rådgivning og bistand. Forslag til lokalplantillægget forventes sendt i offentlig høring medio 2020, og en godkendt lokalplan forventes ultimo 2020.

I forbindelse med den efterfølgende udvikling af byområdet, skal By & Havn indhente byggetilladelse for infrastrukturprojektet, der omfatter metrostationspladsen, de tilstødende veje inden for lokalplanområdet samt de tilstødende kanaler og broerne over kanalerne.

Forud for udførelsen af anlægsarbejderne, skal By & Havn således have bearbejdet og projekteret infrastrukturprojektet i totalrådgivning, på baggrund af krav og rammer i lokalplantillægget, op til et godkendt myndighedsprojekt (opgaven omfattet af den udbudte aftale om teknisk rådgivning og bistand). Ydelsen, der udbydes, er et godkendt infrastrukturoverfladeprojekt i overensstemmelse med det kommende lokalplantillæg og de vedhæftede tegningsbilag. Opgaven omfatter indretning af alle arealer, der ikke indgår i byggefelter eller øer.

Centrale aktører
  • UDVIKLINGSSELSKABET BY & HAVN I/S
    Bygherre
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.252