23948sdkhjf

Herning+ - ny bydel i Herning

Herning, Herning Kommune, Nordjylland

Fase
Udførelse
Størrelse
100000 kvm
Start
Q2 2022

I 2020 overtager Herning Kommune det 100.000 kvadratmeter store sygehusområde, når Regionshospitalet Herning flytter til Gødstrup. Herning+, som området har fået, skal blive en helt ny bydel med nye boliger, byliv, grønne gader og byrum vil føje sig til Herning centrum

Visionen er en levende bydel hvor bylivet koncentreres på særlige steder. Der skal være byrum, der orienterer sig ud mod Hernings indbyggere, og der skal være byrum, der alene henvender sig til bydelens kommende beboere.

Projektet består af to bydele med hver sin bebyggelsestypologi og landskabsarkitektur. De to bydele mødes på områdets centrale strøg, Bytorvet, hvor bydelens vartegn opføres – et højhus i  55 meters højde med 15 etager med boliger samt erhverv og fællesarealer i stueetagen. Den ene bydel er karakteriseret af sygehuset og de delvist fredede, parklignende udearealer, mens uderummene i den nye bydel formes af de nye karrébebyggelser og indrettes med bl.a. karréhaver, fælleshaver, en amfiscene, en pukkelpark, Legetaget og en frugtlund.

’Plusset’ er det centrale byrum i områrdet og henviser til, at to gadeforløb centralt i det store område vil danne et stort plus. Det vil udgøre et centralt, nyt byrum for hele det nye kvarter.

Området bliver inddelt i fire kvarterer, som giver fleksibilitet i forhold til realiseringen, og muliggør at eksisterende bygninger (fx akutbygningen i det nordvestlige del-kvarter) kan blive i en udefineret periode, mens de omkringliggende kvarterer udvikles. De fire kvarterer kan udvikles uafhængigt af hinanden, så Herning+ bliver til en tæt og sammensat bydel, med stor variation i arkitektur, funktioner, boligtypologier og ejerforhold.

Opdatering primo november 2020: Byggeretsgivende lokalplan vedtaget endeligt af Herning Byråd

Opdatering d. 29-06-2022: Efter tre års stilstand er projektforslaget udarbejdet og byggetilladelse afventes. 

Opdatering d. 25-08-2022: I maj begyndte nedrivningen af den nu tidligere skadestue og akutmodtagelse. Ifølge KPC's tidsplan skulle området gerne været ryddet mod slutningen af oktober, hvorefter der skal ske en byggemodning, så der kommer styr på kloakker, rør og ledninger. Derefter kan fundamentet til byggeriet af de første 87 etageboliger ud mod hjørnet af Møllegade og Gl. Landevej forventeligt støbes i slutningen af året.

Centrale aktører
  • EFFEKT ARKITEKTER ApS
  • Herning Kommune
  • Sweco Architects A/S
  • AFRY Denmark A/S
  • KPC Group A/S
  • Cowi A/S
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.298