23948sdkhjf

Østre Fælled Kvarter Skøjtehal

København , Hovedstaden

Fase
Afsluttet
Slut
Q1 2021
Adresse
Nyborggade
2100 København
Kategorier

Københavns Kommune vedtog i foråret 2017 en lokalplan, der gør det muligt at udvikle et nyt bykvarter, Østre Gasværk Kvarteret, med boliger, skøjtehal og offentligt grønt område på gasværksgrunden på Østerbro.

Skøjtehallen udføres som et OPP-projekt med en samlet anlægssum på 170 mio. kroner. Deas og Casa skal bygge hallen og stå for vedligeholdelsen i de første 24 år, mens Københavns Kommune står for finansiering og daglig drift. 

Den nye skøjtehal indrettes med træningshal, tilskuerområder og foreningsfaciliteter. Desuden skal der bygges et p-hus i forlængelse af hallen.

Skøjtehallens facade bliver kendetegnet ved jordfarver, teksturer og sanselighed, der refererer til omgivelsernes industrielle byggeri med karske former og robust arkitektur. 

For arkitekterne har det været essentielt at skabe visuelle forbindelser mellem husets funktioner og de sociale mellemrum. Sådan at man som skøjteløber på isen kan se fodboldspillerne i det tilstødende sportslandskab eller få et kig op til dansesal og styrketræningsrum. Skøjtehallen kommer også til at rumme en café og skøjteudlejning.

Centrale aktører
  • OPP-leverandør
  • Københavns Kommune
    Bygherre
  • DEAS A/S
    OPP-leverandør
  • Christensen & Co. Arkitekter A/S
    Arkitekt
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.312