23948sdkhjf

Mindet 6 - erhverv

Aarhus, Aarhus Kommune

Fase
Udførelse
Størrelse
48000 kvm
Slut
Q1 2027
Adresse
Mindet 6
8000 Aarhus

På hjørnet af Mindet og Sydhavnsgade, skråt overfor Dokk1 i Aarhus, planlægger Byggeselskab Olav de Linde at omdanne en gammel industribygning til et højhus på 144 meter.

Højhuset placeres i den eksisterende bygnings konstruktion, således at størstedelen af den nuværende bygning bevares og genanvendes.

Inde i bygningens midte opføres et tårn med 39 etager og en højde på cirka 139 meter, hvor der skal være kontorer og lignende erhvervsformål. Forslagets samlede etageareal udgør 45.100 kvadratmeter - nybyg 39.500 m², ombyg 5.600 m² .
Der skal være b
utikker, caféer og restauranter i den bevarede bygning. På taget af den gamle bygning etableres et helt nyt offentligt tilgængeligt grønt taghavemiljø med blandt andet restaurant, orangeri og nyttehaver.. Nybyggeriet skal integreres med den eksisterende bygning af Ejendomsselskabet Olav de Lindes egen tegnestue.

Det skal opføres som bæredygtigt byggeri med fokus på nedbringelse af Co2, regnvandsopsamling, solceller, vindturbiner, genbrug af byggematerialer og anvendelse af nye, kvalitetsmaterialer med lang levetid. Facaderne er opbygget med et rumligt relief i lys terrazzo, der er formet efter solens orientering og med fokus på at sikre optimale dagslysforhold, udsigt og godt indeklima.

Centrale aktører
 • Byggeselskab Olav De Linde
  Bygherre
 • C.F. MØLLER A/S
  Arkitekt
 • Transsolar | KlimaEngineering
 • Dk2 Bygherrerådgivning A/S
 • SØREN JENSEN RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA A/S
 • AAKJAER Landinspektører P/S
 • WSP Danmark A/S
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Artikler om projektet
Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.265