23948sdkhjf

AUH Forum

Aarhus N, Midtjylland, Midtjylland

Fase
Udførelse
Budget
457.100.000 kr.
Størrelse
21500 kvm
Adresse
Palle Juul-Jensens Boulevard 99
8200 Aarhus N
Kategorier

Vartegnet Forum på 14 etager kommer til at rumme patienthotel og en række andre funktioner, der skal skabe optimale forhold for såvel patienter som pårørende, ved Aarhus Universitetshospital. Forum er et fælles projekt mellem Aarhus Universitetshospital, Steno Diabetes Center Aarhus, Aarhus Universitet og Folkekirken, som bl.a. skal fremme en forskningskultur på tværs af fagområder og interessenter.

Indgang A kommer til at binde hospitalets nordlige og sydlige dele sammen via forbindelsesgange og alene i kraft af højden, arkitekturen og den helt centrale placering bliver Forum Aarhus Universitetshospitals centrale punkt – eller hjerte om man vil.

På de fire øverste etager af Forum bliver Patienthotellet med cirka 60 værelser og handicapværelser. Patienthotellets spiseområde kommer til at ligge på øverste etage. Etagerne nedenunder kommer til at huse hospitalets afdelinger for Funktionelle Lidelser og Klinisk Farmakologi.

Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet flytter ind sammen med centrale og fleksible faciliteter til universitetets medicinske forskning. Blandt forskningsenhederne er et stamcellelaboratorium og Psykiatriens Forskningsenhed TNU. Forskningsområderne er muliggjort af en investering fra bl.a. Aarhus Universitets Forskningsfond. Der bliver også bygget en etage til tekniske installationer. 

Steno Diabetes Center Aarhus får klinik på plan 2 og 3 i Forum, og at centrets store forskningsaktivitet får laboratorier og kontorer i Forums forskningsfaciliteter.

På plan 2 skal der også være plads til et enestående fælles projekt mellem Folkekirken og Aarhus Universitetshospital, hvor Folkekirken har doneret til byggeriet af et kirkerum, et stillerum og et refleksionsrum samt til et tværfagligt videnscenter for eksistentiel og åndelig omsorg. Billedhuggeren Ingvar Cronhammar er udvalgt til opgaven med den kunstneriske og arkitektoniske udformning af rummene

Udenfor Forum bliver der ved hjælp af Novo Nordisk Fondens bevilling anlagt en park, Forum Park, med stier og bænke, som giver mulighed for bevægelse og rekreation.

Centrale aktører
 • Sweco A/S
  Ingeniør
 • Region Midtjylland
  Bygherre
 • Kpc Herning A/S
  Totalentreprenør
 • Link Arkitektur A/S
  Arkitekt
 • Sla A/S
  Arkitekt
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Udbud til projektet
Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.296