23948sdkhjf

Regionshospitalet Horsens - Nye Nord

Horsens, Horsens Kommune, Midtjylland

Fase
Afsluttet
Budget
200.000.000 kr.
Størrelse
9100 kvm
Start
Q4 2016
Slut
Q3 2018
Adresse
Sundvej 30
8700 Horsens
Projekttyper
Hospital

Nye Nord er en udvidelse af Hospitalsenheden Horsens. Det 9.100 kvadratmeter store og fire etager høje byggeri rummer ambulatorier, operationsstuer, intensivafdeling, en perioperativ enhed, to sengeetager samt et auditorium.

Byggeriet opføres i Energiklasse 2020, og entreprisesummen udgør 200 mio. kr. Hertil kommer udgifter til udstyr, inventar og en række andre omkostninger.

Byggeriet afspejler ny organisering og nye arbejdsgange til gavn for patienterne. Blandt andet vil patienterne i Nye Nord blive tilbudt nogle hurtige og accellerede operationsforløb planlagt efter nogle af de samme principper, som i dag bruges på hospitalets dagkirurgiske center. F.eks. vil alle arbejdsgangene før, under og efter nogle udvalgte operationer blive samlet i byggeriet.

Byggeriet af Nye Nord er det største af de i alt tre projekter, som gennemføres på Hospitalsenheden Horsens.

Foruden byggeriet af Nye Nord gennemføres en udvidelse og renovering af akutafdelingen samt en renovering af eksisterende bygninger, herunder højhuset. Byggeprojekterne er indbyrdes afhængige. Blandt andet vil renoveringen af hospitalets højhus gå i gang, når ambulatorier og sengeafsnit kan flytte ud af højhuset og ind i Nye Nord.

De tre projekter har et samlet budget på 800 mio. kroner og gennemføres i perioden 2015-2025. Når de sidste håndværkere har forladt byggepladsen vil det samlede areal på Hospitalsenheden Horsens være udvidet fra 46.000 til 59.000 kvadratmeter.

Centrale aktører
 • ÅF Buildings Denmark P/S
  Rådgiver for NCC
 • Totalentreprenør
 • ARKITEMA K/S
  Bygherrerådgiver
 • Sweco A/S
  Bygherrerådgiver
 • Link Arkitektur A/S
  Rådgiver for procesanlægget
 • Region Midtjylland
  Bygherre
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.27