23948sdkhjf

Tvis Mølle Naturlaboratorium - to nye lærings- og aktivitetssteder

Holstebro, Danmark

Fase
Udførelse
Start
Slut maj 2021
Adresse
Tvis Møllevej
7500 Holstebro
Kategorier

Byggeriet er et vigtig skridt i udviklingen af det bynære natur- og aktivitetsområde, der har oplevet en fremgang i besøgstallet siden 2018. Sidste år fandt 58.000 naturglade børn, familier, foreninger, institutioner og skoleklasser vej til Tvis Mølle Naturlaboratorium.

Tvis Mølle Naturlaboratorium er et sted for alle, og de nye faciliteter skal understøtte den brede vifte af aktiviteter, der allerede foregår i området. Her kan du få viden om både natur, sundhed, klima og lokal kulturhistorie.

Vandlaboratoriet udformes som en bro, der skyder sig fra mergelsøen henover Tvis Å.  For enden af broen i søen etableres en trækfærge, som kan trækkes ud på søen og tilbage igen. Herfra kan man fx gennemføre feltarbejde, teste vandkvaliteten og undersøge smådyr.

Naturlaboratoriet udformes som et grovværksted og udekøkken i forskellige højder, hvor man kan nærstudere dyr og plantematerialer samt tilberede mad. Gulvet placeres på det skrånende terræn med trapper, så der skabes en tribune mod søen, der kan bruges som friluftsscene med siddepladser.

Holstebro Kommune står bag projektet med støtte fra Nordea-fonden og Friluftsrådet. A2 Arkitekterne er rådgiver på byggerierne, og de to platforme kommer til at ligge omkring mergelsøen ved Tvis Mølle.

Centrale aktører
  • Holstebro Kommune
    Bygherre
  • Ivan Jakobsen Entreprenørfirma A/S
    Entreprenør
  • A2 Arkitekterne A/S
    Rådgiver
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.219