23948sdkhjf

Ringsted Dampmølle - boliger

Ringsted, Danmark

Kontrakt
Totalentreprise
Fase
På vej
Budget
140 mio. kr.
Størrelse
6.471 kvm
Start
Februar 2021
Slut
December 2022
Adresse
Næstvedvej / Møllegade
4100 Ringsted

Boligselskabet Alliken v/Domea opføre 69 almene boliger på Dampmølle-grunden på hjørnet af Næstvedvej og Møllegade i Ringsted. En del af dampmøllens bygninger er bevaringsværdige, men kommunen har besluttet, at de kan rives ned, hvis der på stedet opføres en ny boligbebyggelse "af høj arkitektonisk kvalitet".

Bebyggelsen udformes som en kompakt randbebyggelse med facader i røde teglsten og med røde sadeltage. Netop tagene understreges som en del af Ringsted byråds intention om at bevare Ringsted som "byen med de røde tage".

De 69 almene familieboliger er fordelt med 35 stk. 3-værelses, 32 stk. 4-værelses og 2 stk. 2-værelses lejligheder. De varierer størrelsesmæssigt fra 69 til 111 kvm. Lejlighederne bliver gennemlyste med gennemgående opholds- og spisestuer med åbent køkken og adgang til bad og soveværelser. Hver lejlighed får sit eget depot. Stuerne får brede vinduespartier til gulv, og der etableres altaner - mens boligerne i stueetagen får adgang til egen have med en lille opholdsterrasse. 

Bebyggelsen opføres med ydervægge i beton med murede facader. Mod gårdrummet udføres altan-gangværn i glas og galvaniseret stål. Vinduer udføres i mørklakerede træ/alu rammer. Facaderne opføres i teglsten i 2 røde nuancer. Der skiftes teglfarve ved hvert højdespring.

Centrale aktører
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.219