23948sdkhjf

Domkirkens Hus - renovering og modernisering

København K, Danmark

Størrelse
2.000
Adresse
Fiolstræde 4-6
1112 København K
Kategorier

Domkirkens Hus skal etableres i den tidligere Metropolitanskole, Fiolstræde 4-6 (oprindeligt Vor Frue Skole). Ejendommen er sammen med Vor Frue Kirke tegnet af daværende stadsarkitekt C.F. Hansen og blev indviet i 1816. I 1938 overtog Københavns Universitet ejendommen til undervisning indtil fraflytning i 2017.

Ejendommen skal med sine godt 2.000 m2, sammen med Vor Frue Kirke, være et kirkeligt kulturhus, og transformeres, så den kan huse en række udadvendte aktiviteter samt kontorer.

Ud over en gennemgribende restaurering kræves der en modernisering af faciliteter – bl.a. en ny tilbygning til et mindre produktionskøkken, der kræver en række dispensationer samt forhåndsdialog med myndighederne.

Ejendommen er fredet og der ligger et omfattende historisk materiale samt registreringer til grund for opgaven, som kræver stor forståelse for den arkitektoniske værdi samt den historiske og by-mæssige kontekst.

Centrale aktører
  • VOR FRUE SOGNS MENIGHEDSRÅD
    Bygherre
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.125