23948sdkhjf

Aros - The Next Level

Aarhus C, Danmark

Fase
Forberedelse
Budget
200 mio. kr.
Størrelse
5.000 kvm
Adresse
Aros Allé 2
8000 Aarhus C
Kategorier

Udvidelsen af kunstmuseet Aros i Aarhus, The Next Level, er udviklet i samarbejde med Schmidt Hammer Lassen Architects og består af flere elementer: Et udbygningsprojekt bestående af et underjordisk udstillingsgalleri på 1000 kvm og det gigantiske værk The Dome af den amerikanske kunstner James Turrell, der med sin loftshøjde på 15 meter, en diameter på 40 meter og et kig til det uendelige himmelhvælv, vil byde på en international unik kunstoplevelse præget af stor spirituel sensibilitet. Udbygningen vil blive forbundet til den eksisterende bygning med indgang fra niveau 3.

Et andet element, der er med i næste fase af projektet, er The Annual ARoS Pavilion, som vil blive placeret mellem museet og The Dome. Planen er, at der hvert år vil blive bygget en ny midlertidig pavillon af nogle af verdens mest innovative arkitekter. The Annual ARoS Pavilion vil fungere som en midlertidig tilbagevendende scene for forskellige former for socialt samvær, talks, koncerter, nye udstillinger og performances. Den vil skabe anledninger til nye spændende samarbejder på tværs af byens kulturinstitutioner, foreninger og græsrødder. Samtidig vil der skabes muligheder for et nyt byrum ved museet og de omkringliggende institutioner.

Den samlede pris på udbygningsprojektet er vurderet til knap 200 mio.kr., hvoraf Købmand Herman Sallings Fond har doneret 80 mio. kr., Ny Carlsbergfondet 40 mio. kr. og en anonym donation på 10 mio. kr. Den resterende del finansieres mellem Aarhus Kommune og ARoS.

Centrale aktører
 • Schmidt Hammer Lassen Architects K/S
  Arkitekt
 • ARoS Aarhus Kunstmuseum
  Bygherre
 • Aarhus Kommune
  Bygherre
 • Bygherrerådgiver
 • Cowi A/S
  Ingeniør
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.297