23948sdkhjf

Ny bygning til rådhusfunktioner i Rødovre

Rødovre, Danmark

Kontrakt
Totalentreprise
Fase
Forberedelse
Kategorier

Rødovre Kommune ønsker at investere i et nyt stærkt bycentrum. For at understøtte dette skal der bygges en ny bygning til kommunale funktioner. Den nye bygning placeres ved Hovedstrøget nord for det eksisterende Rådhusområde for at skabe størst mulig synergi med de øvrige kommunale bygninger og for at bidrage til liv i Hovedstrøget.

I kommunens indstillingsnotat for det nye byggeri for rådhusfunktioner fremgår, at visionen for byggeriet er: ”Den nye bygning skal være et stærkt eksempel på en nutidig og samtidig tidløs arkitektur i samspil med de arkitektoniske perler ved Rådhuspladsen”.

Bygningen skal samle de administrative og borgerrettede arbejdspladser uden for det eksisterende Rådhus i et moderne og fleksibelt byggeri, der skal bygges til formålet. Det nye byggeri skal tage udgangspunkt i borgernes behov og derfor møde borgeren på en enkel og inviterende måde. Med den nye bygning ønsker Kommunen at gå foran ved et godt eksempel på nyt bæredygtigt byggeri i centrum af Rødovre. Ambitionen er at sætte en høj standard for det bæredygtige byggeri – både i forhold til byggeperioden og drift i bygningens levetid.

Konkurrencen indebærer endvidere en stillingtagen til samspil mellem det fredede eksisterende Rådhus, tegnet af Arne Jacobsen og det nye byggeri, både i forhold til en fysisk forbindelse mellem de 2 bygninger og en fordeling af funktioner.

Den ydre fremtræden af bygningen og landskabsbearbejdning har til formål at skabe sammenhæng imellem eksisterende bygninger og udearealer og den indre funktionalitet i bygningen.

Centrale aktører
  • Rødovre Kommune
    Bygherre
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.222