23948sdkhjf

Kolding Stadion - masterplan

Kolding, Danmark

Fase
Forberedelse
Budget
132 mio. kr.
Adresse
Marcus Alle 30
6000 Kolding
Kategorier

Kolding Kommune har fået udarbejdet en masterplan for en om- og udbygning af Kolding Stadion. Visionen er en fasevis opgradering til et bynært superligastadion med moderne sports- og erhvervsfaciliteter som et samlingspunkt for både bredde- og eliteidræt, erhvervsliv og kulturaktiviteter. Potentialet i et bynært superliga stadion skal udnyttes til at styrke samspillet og synergien mellem stadion og byen. I forbindelse med realiseringen af projektet vil der være fokus på miljømæssigt bæredygtige løsninger og totaløkonomisk optimering i forhold til driftsudgifter, vedligeholdelse, renhold og levetid.

I masterplanen præsenteres en faseinddeling for, hvorledes udviklingen af Kolding Stadion kan tage form:

  • I fase 1.1 flyttes spillerbanen 11 meter mod syd/øst. Der etableres banevarme og nyt lysanlæg. Atletikanlægget og cricketbanen flyttes til ny lokation.
  • Fase 1.2 indebærer nedrivning af eksisterende og opførelse af ny vesttribune.
  • I fase 2 opføres en nordtribune. Nord for tribunen etableres parkeringspladser til busser. Derudover etableres der et multifunktionelt område øst for stadion. SFO-pavilloner fjernes.
  • Fase 3 indeholder en udvidelse af østtribunen mod syd og opførelse af en sydtribune.

Kolding Stadion blev anlagt i 1913 og har i tidens løb gennemgået flere opdateringer. I dag er det bygget op som et fodboldstadion med en omkringliggende løbebane og atletikfaciliteter. På den østlige langside er hovedtribunen med bl.a. cafeteria, omklædning og VIP-lounge, mens der på den vestlige langside er en mindre trætribune. Kapaciteten i dag er 12.000 personer, hvoraf der er 2.300 siddepladser. På endetribunen mod syd er der etableret ståpladser med trin, dog ikke overdækket.

Centrale aktører
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.219