23948sdkhjf

Drejebro over Limfjorden

Aalborg, Danmark

Fase
Forberedelse
Budget
400 mio. kr.
Kategorier

En ny oplukkelig drejebro for cyklister og gående skal krydse Limfjorden fra Musikkens Plads i syd til Stigsborgområdet i nord.  

På baggrund af fire paralelle forundersøgelser af den kommende cykel- og gangbro udført af Niras og Gehl Architect, der er støttet af Realdania, lyder den overordnede anbefaling på en 550 meter lang oplukkelig drejebro med en fri gennemsejlingsbredde på 70 meter. 

Når valget er faldet på en drejebro er det af hensyn til skibstrafikken i form af lystbåde, erhvervstrafik og krydstogtskibe.

 
Projektet er af Niras vurderet til at koste 400 mio. kr., og Aalborg Kommune lægger selv op til, at man bidrager med 100 mio. kr. Arealudviklingsselskabet Stigsborg P/S, der er i gang med at udvikle Stigsborgområdet i Nørresundby, og som ejes af Aalborg kommune, A. Enggaard A/S og PFA Ejendomme skal også bidrage til projektet. De resterende 200 mio. kr. af broens pris skal hentes via tilskud fra private og offentlige fonde.
Centrale aktører
  • Aalborg Kommune
    Bygherre
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.109