23948sdkhjf

Kulbanekvarteret - boliger

København, Danmark

Fase
På vej
Størrelse
45.000

I Kulbanekvarteret i Valby har Bonava Danmark planer om at bygge boligkarreer i tre til syv etagers højde, tilpasset områdets øvrige bygninger og natur. Bygherren forventer desuden, at byggeriet vil blive svanemærket. 11.000 kvm af bebyggelsens 45.000 kvm skal efter planen være almene boliger.

I forbindelse med byggeriet vil Bonava Danmark også ændre den østlige del af den lokale færdselsåre Kulbanevejs forløb, så der bliver bedre sammenhæng mellem Kulbanekvarterets oprindelige boliger, Grønttorvet, det planlagte nybyggeri og den nye park, Kulbaneparken, som er ved at blive etableret i regi af områdefornyelsen. Ændringen vil også betyde, at det stykke af Kulbanevej, hvor vejen møder Retortvej, og hvor der i dag er dårlige oversigtsforhold, vil blive nedlagt. Derudover vil der blive etableret cykelsti og fortov på begge sider af Kulbanevejs nye stykke, der skal afløse den utrygge udmunding i Retortvej.

Kulbanekvarteret består af en række usammenhængende boligområder, der opstod efter en stor gasværkseksplosion i 1964. En områdefornyelse finansieret af København Kommune og staten er i fuld gang med at skabe sammenhæng mellem områderne – bl.a. via stisystemer og anlæggelsen af en rekreativ park, hvor beboerne kan mødes, afholde arrangementer og motionere.

 

Opdatering medio september:

Planforslag sendt i høring

Centrale aktører
  • Bonava Danmark A/S
    Bygherre og udvikler
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.172