23948sdkhjf

Søndre Havn, Køge Kyst - boliger

Køge, Danmark

Kontrakt
Totalentreprise
Fase
Forberedelse
Størrelse
62.000 kvm

 

PensionDanmark har sammen med Køge Kyst P/S udviklet et nyt kvarter i Søndre Havn i Køge. Området, der tæller fem karéer med i alt 500 boliger, kommer til at omfatte både lejeboliger og projektsalgsboliger.

Mangor & Nagel Arkitekters er arkitekt på tre sydligt orienterede karréer med 300 leje- og ejerboliger. I stueetager etableres udadvendte boligfællesskabsfunktioner samt ca. 1.000 kvm detail og erhverv. Mangor & Nagel Arkitekter skal også stå for den 10.000 kvm store kælder samt landskabsopgaven med udformningen af gårdrum og grønne kiler, mens SLA Arkitekter varetager engkantzone og bygader.

På den nordlige del af området med to byggefelter med i alt 200 leje- og ejerboliger er Tegnestuen Vandkunsten arkitekt og står også for landskabsopgave. I den nordlige del etableres også 1.000 kvm erhverv, samt udadvendte fællesrum til benyttelse for den enkelte karré og hele kvarteret. Der etableres også 7.000 kvm sammenhængende kælder.

De to tegnestuer vil samarbejde om den endelige udformning af de nye boliger og byrum, så der sikres en stærk arkitektonisk, materialemæssig og bymæssig sammenhæng.

I bestræbelserne på at skabe et levende, mangfoldigt og bæredygtigt byområde etableres 2-3.000 kvm forskellige nyskabende fællesrum i stueetagerne og 1.500-2.000 kvm publikumsorienteret erhverv.

Det nye byggeri skal have bæredygtighedscertificeringen DGNB i kategorien Guld.

Centrale aktører
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.219