23948sdkhjf

Ellekonebakken - renovering

Viborg, Danmark

Fase
Forberedelse
Budget
446 mio. kr.
Start
2022

Boligselskabet Sct. Jørgen vil renovere 536 almene boliger herunder nedrivning af 28 familieboliger i Viborg. Det drejer sig om boligselskabets afdeling 8, Ellekonebakken, som har status af udsat boligområde og i 2018-2019 var på den såkaldte ghettoliste. Boligselskabet har fået tilsagn om støtte fra landsbyggefonden til renovering af 462 boliger samt forbedring af områdets infrastruktur. 162 af boligerne moderniseres samtidig til tilgængelighedsboliger.

Hovedelementerne i renoveringsplanerne er ombygning til tilgængelige boliger, udbedring af skimmelsvamp, sanering af miljøfremmede stoffer, forbedring af udearealer, nedrive fire sammenbyggede etageejendomme med 28 boliger, sammenlægning af boliger, åbne afdelingen op og etablere nye funktioner, efterisolering af facader og udskiftning af døre og vinduer. Endelig bliver det også muligt for beboerne at tilvælge nye køkkener via den kollektive råderet.

Ellekonebakken vil blive reduceret med samlet 60 familieboliger. Foruden de 28 boliger, som rives ned, vil 32 boliger blive nedlagt i forbindelse med ombygning til tilgængelige boliger.

Boligselskabet Sct. Jørgen, Viborg forventer at igangsætte projektering og udbud af renoveringsdelen oktober 2020 med henblik på realisering i årene 2022-2025. 

Centrale aktører
  • Boligselskabet Sct. Jørgen, Viborg
    Bygherre
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.175