23948sdkhjf

Nyt Vikingeskibsmuseum i Roskilde

Roskilde, Danmark

Fase
Forberedelse
Budget
550 mio. kr.
Kategorier

Vikingeskibshallen er den ældste del af Vikingskibsmuseet i Roskilde og åbnede i 1969. Den er tegnet af arkitekt Erik Christian Sørensen og er bygget som en stor montre omkring de fem vikingeskibe fra Skuldelev i Roskilde Fjord.

I 1998 blev bygningen fredet. Den har dog vist sig at være skrøbelig, og tilstanden på de i forvejen svækkede facader samt taget er blevet yderligere forværret af de senere års stormfloder. Særligt efter stormfloden i 2013 blev Vikingeskibshallen stærkt beskadiget, og i det efterfølgende udredningsarbejde stod det klart, at bygningen ikke er dimensioneret til at modstå det vandtryk, der opstår ved højvande, stormflod og stigende grundvandsspejl. Derfor søgte museet i 2016 om at få ophævet fredningen af Vikingeskibshallen. Affredningen blev først afvist i 2017 af Slots- og Kulturstyrelsen, men godkendt af Kulturministeriet i sensommeren 2018.

Affredningen banede vejen for nedrivning af de eksisternede bygninger og efterfølgende nybyggeri. En international arkitektkonkurrence skal danne rammerne om de nye museumsbygninger. 

Økonomisk lyder et helt foreløbigt skøn på en samlet anlægsomkostning på 550 mio. kr. Den første del er på plads, idet staten har afsat 150 mio. kr. på finansloven, ligesom Roskilde Kommune har givet forhåndstilsagn om 25 mio. kr. Ydermere er der på finansloven afsat 10 mio. kr. til indledende undersøgelser.

 

 

 

Centrale aktører
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.094