23948sdkhjf

Odsherred teater - ny teatersal

Nykøbing Sjælland, Danmark

Kontrakt
Hovedentreprise
Fase
Udbud
Størrelse
1.000
Start
November måned 2019
Slut
December 2020
Adresse
Algade 36
4500 Nykøbing Sjælland
Kategorier

Udvidelsen af Odsherred Teater på ca. 1000 m2 indeholder bl. a. en ny teatersal, udvidelse af foyerområdet samt garderober, værksteder og bagscene faciliteter.
Odsherred Teater er en succesrig kulturinstitution, som spiller en stor rolle i kulturlivet og som aktiv medspiller på egnen.
Odsherred Kommune og Odsherred Teater gik i 2014 sammen i et ambitiøst projekt om at skabe nye og bedre rammer for Odsherred Teater. Hensigten var at benytte teatret som en katalysator for resten af kommunen, og at give Nykøbing Sjælland et markant løft kulturelt, æstetisk og socialt til glæde for kommunens borgere og områdets mange sommerhusgæster.
Kommunen erhvervede en tom butiksbygning, centralt beliggende på gågaden i Nykøbing Sjælland, og finansierede en midlertidig istandsættelse. I sommeren 2016 flyttede Odsherred Teater, fra en placering udenfor byen, ind i bymidten i den gamle Irmabygning.
Indeværende projekt for udvidelsen er et resultat af en arkitektkonkurrence afholdt i 2018.
Teaterprojektet støttes af A.P Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond, Realdania samt til Aage og Johanne Louis-Hansens fond.
Bygningens hovedgreb tager udgangspunkt i teatrets ønske om, at menneskerne og maskinen bag teateroplevelsen er synlige og tilgængelige.
Den nye sal omsluttes af en galleribygning rummende bagscenefunktionerne, der herved bliver ansigtet mod byen.
Derudover giver det omkransende backstageområde rig mulighed for at entrere salen fra utallige sider for både skuespillere og teknisk personale. Selve salen er juvelen og hemmeligheden i huset. Dette understreges af materialevalget på ydersiden af salen.
I bygningens arkitektur bringes en række velkendte teatertekniske virkemidler i spil. Bygningens hovedfacade mod Algade har scenetæppet og scenebelysningen som reference, og materialiteten i den sorte tegl kombineret med en underinddeling med respekt for de eksisterende bygningsvolumener giver den samlede facade et karakterfuldt
udtryk i bybilledet. Materialiteten videreføres på bygningens bagfacade, der har bagscenens maskinelle æstetik som reference. Lampen og projektøren som reference bruges i facadeløsningerne til udhæng, overdækninger,
plakatholdere og solafskærmning mv. med til at give en særegen og karakterfuld arkitektonisk identitet til Odsherred Teater.

Centrale aktører
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.124