23948sdkhjf

Frekvensen - boliger

Roskilde, Danmark

Kontrakt
Totalentreprise
Fase
Udførelse
Størrelse
9.400 kvm
Start
Juni 2019

Frekvensen i  Roskilde omfatter 111 lejeboliger fordelt på 9.420 kvm i fire plan samt fælleshuset Agora på 150 kvm og butikslejemål på 430 kvm.

 Den samlede planløsning er optimeret med 5 - 6 lejlighedstyper (varierende fra ca. 64 - 110 kvm). De forskellige boligtyper placeres over hinanden og der opnås et ensartet fodaftryk op igennem bebyggelsen. Konstruktionerne optimeres i mål og spænd for herved at minimere ressourcespild.

Projektets grundidé, som navnet Frekvensen antyder, afspejler sig i facaderne gennem materialeopdeling, “rytmer” og overgange. I materialevalg, farveholdning, detaljering og overgange skabes yderligere referencer til udvalgte musikinstrumenter i mere eller mindre konkret forstand. Facaderne fremstår varme og imødekommende og er samtidig markante i deres udtryk. I et mindre omfang indgår en gylden facadebeklædning, der repræsenterer ”blæserne” og samtidig er en pendant til rockmuseet Ragnarock, der ligger tæt ved.

Lejlighederne indrettes så de er lyse og luftige med nem adgang til fællesarealer og kvarteret omkring. Forskellige boligtyper og -størrelser tiltaler forskellige målgrupper. I projektet arbejdes derfor med en variation af boligtyper i de enkelte opgange for herved at opnå en diversitet i beboersammensætningen – spændende fra studerende, unge par, singler, børnefamilier, ældre mennesker og enlige med børn.

De øvrige fællesfunktioner samles i ét 150 kvm stort fælleshus, kaldet Agora,der placeres som en selvstændig bebyggelse i hjertet af det store gårdrum.

Hovedprojekt
Delprojekt(er)
  • Frekvensen - boliger
Centrale aktører
  • Ginneruparkitekter A/S
    Arkitekt
  • Svanen Gruppen A/S
    Bygherre
  • Entreprenør
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.125