23948sdkhjf

Lycium - udstillings- og formidlingssted

Fanø, Danmark

Fase
Forberedelse
Kategorier

Lycium er et nyt naturhistorisk udstillings- og formidlingssted på Fanø. De naturhistoriske udstillinger skal give indblik i dannelsen af Vadehavet, geologi og klima, og anskueliggør, ved brug af animationer, interaktive medier og virtual reality, hvordan Fanø bliver skabt af bølger, tidevand og stormfloder, vind og vejr.

Lyciums arkitektur er uden sidestykke, som naturen selv. Den gør sig usynlig i landskabet, som den samtidig synliggør og bevidstgør for os. Den går i ét med klitterne – og den er skabt til formålet af Bjarke Ingels Group (BIG). Den hører til på samme måde, som navnet angiver – Lycium, som er den latinske betegnelse for bukketorn. Bukketorn blev hjembragt af Fanø sømændene fra Kina – og historien om planten er på den måde også historien om Fanøs kultur og historie.

 

Lycium vil være en port til Nationalpark Vadehavet og verdensarven. Områdets øvrige store formidlingssteder Vadehavscentret, Tirpitz, og Fiskeri- og Søfartsmuseet formidler på fineste vis trækfuglene, den krigshistoriske tid, og den maritime natur og kulturarv. Lycium fuldender billedet i beskrivelsen af barriereøernes udvikling fra istiden og hvor den geologiske tid møder samtiden, i et af verdens mest dynamiske og produktive naturområder.

Projektet bliver etableret af en almennyttig fond, og skal ligge ved Fanø Vesterhavsbad, Steen Lassen er initiativtager til Lycium i tæt samarbejde med Fanø Kommune og Nationalpark Vadehavet

 

Centrale aktører
  • Bjarke Ingels Group A/S
    Arkitekt
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.11