23948sdkhjf

Bydel ved DNV-Gødstrup

Herning, Danmark

Fase
Forberedelse
Størrelse
33.000 kvm
Start
2020
Adresse
Gødstrup
7400 Herning

Herning Byråd planlægger en ny bydel med tilknytning til det kommende sygehus DNV-Gødstrup. Udviklerfirma Calum spiller en central rolle i udviklingen af området med planer om en ny bydel lige syd for sygehuset og i umiddelbar nærhed af den nye motorvej mellem Herning og Holstebro. I alt bliver der tale om et område på knap 80.000 kvm - heraf omsættes godt 33.000 kvm til boliger og et centerområde med forretninger.

Først opfører vi mod øst et centerområde med to dagligvarebutikker på hver op til 1.500 kvm. Her placeres også en tankstation og vaskehal samt en café eller restaurant. De første etaper skal være færdige i 2021. Centerområdet bliver på op til seks etager og kommer til at rumme et vartegn for området. Ovenpå butikkerne etablerer vi knap 6.000 kvm lejligheder til blandt andre læger og sygeplejersker. 

Parcelhuse på 250 kvm

Senere påbegynder Calum længere mod vest et område på i alt 7.000 kvm parcelhuse på op til 250 kvm stykket i to eller tre etager. Beboerne får mulighed for selv at vælge hustype blandt flere forskellige størrelser og designs. Calum bebygger desuden et tredje område på sammenlagt 17.000 kvm med rækkehuse i to eller tre plan.

Endelig har Calum mulighed for senere at udvikle et erhvervsområde mod nord i første række til Holstebromotorvejen. Indtil videre er der kun vedtaget en rammeplan, som firmaet ikke kan bygge efter. Men Calum kan på et senere tidspunkt indhente et tillæg til lokalplanen, der giver ret til at opføre erhvervsejendomme.

Centrale aktører
  • Calum A/S
    Udvikler
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.14