23948sdkhjf

Frederikshavn Havn - udvidelse etape 2

Frederikshavn, Danmark

Kontrakt
Totalentreprise
Fase
Udførelse
Budget
281 mio. kr.
Størrelse
170.000 kvm
Slut
3. kvartal 2019
Kategorier

I udvidelsen af Frederikshavn Havn etape to etableres ca. 930 m ny nordlig ydermole. Sten til opbygning af ny mole sker ved genanvendelse af sten fra nedbrydning af den eksisterende nordre mole fra åbning ind til Nordhavnen samt fra dele af den nordlige ydermole fra Etape 1 og ved spulefelter, der omsluttes af den nye nordlige ydermole. Der suppleres med nye sten fra norske og svenske stenbrud, der leveres med skib og pram. Den nye ydermole tilsluttes Nordmolen fra Etape 1-udvidelsen.

Sejlrende og havnebassin uddybes yderligere til 14 m vanddybde svarende til ca. 1.5 mio. m3 uddybningsmaterialer, hvoraf ca. 1.1 mio. m3 af uddybningsmaterialerne anvendes til at etablere ca. 170.000 kvm nyt baglandsareal bag ny ydermole.

Der etableres et nyt 400 m langt kajanlæg med 14 m vanddybde. Kajstrækningen er bl.a. designet til ophugning af offshore installationer og skibe ved bl.a. en ny stor skibsrampe og et skiddingområde til afsætning af offshore platforme.

Der udlægges i alt ca. 150.000 kvm med plastikmembran beskyttet under belægningen, som sikrer at overfladevand føres til et on-site filtrerings- og rensningsanlæg for rensning af evt. forurenende partikler.

Vejadgang til havneudvidelsen vil ske via Sandholm samt via den nye adgangsvej fra Nordhavnsvej.

Frederikshavn Havn udvider med samlet 480.000 kvm fordelt på tre etaper

Centrale aktører
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.188