23948sdkhjf

Havnehusene, Aalborg - bolig og erhverv (etape 2 og 3)

Aalborg, Danmark

Kontrakt
Totalentreprise
Fase
Afsluttet
Størrelse
17.000 kvm
Start
2013
Slut
2019
Adresse
Østre Havn
9000 Aalborg

Havnehusene er beliggende på Østre Havn centralt i Aalborg. Projektet er opført af A. Enggaard med Sangberg som arkitekt på etape to og tre, der er projektets sidste to etaper, og som tæller 221 lejeboliger og erhvervsarealer.

Anden etape består blandt andet af et 13-etagers højt, hvidt boligtårn, der er en reference til de høje kornsiloer, der tidligere lå i området. Bygningen er formgivet som en blanding af et tårn og en karré med bygningshøjder mellem 4-13 etager, der snor sig omkring et gårdrum, og kombinerer hermed det bedste fra begge bygningstyper.

Tredje og sidste etape af Havnehusene ligger på hjørnet af Nyhavnsgade og Østre Havnegade. Bygningen er en viderefortolkning af den traditionelle boligkarré, hvor den nordøstlige del forskydes to etager opad for at skabe naturlig adgang til underetagens dagligvarebutik.

Havnehusene er en del af masterplanen for Østre Havn. Masterplanen bygger videre på Østre Havns fortid som industrihavn, hvor kulturhistorien, de tidligere høje silobygninger og kontakten til Limfjorden danner udgangspunkt for en nyfortolkning og udvikling af nye urbane kvaliteter i området. Målet er at udvikle en kompakt, bilfri bydel med et godt boligmiljø, der tilfører Aalborg nye bylivskvaliteter med respekt for historien.

 

Centrale aktører
 • Sangberg Architects ApS
  Arkitekt
 • A. Enggaard A/S
  Bygherre
 • Deas A/S
  Bygherrerådgiver
 • Niras A/S
  Ingeniør
 • PFA Ejendomme A/S
  Investor
 • A. Enggaard A/S
  Totalentreprenør
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.266