23948sdkhjf

Lynetteholm

Danmark

Fase
På vej
Kategorier

Lynetteholm anlægges som en ny ø ved at opfylde et areal på ca. 2 mio. m2 i Øresund i forlængelse af Refshaleøen og Lynetten.

Lynetteholm forventes i sig selv at kunne rumme ca. 2½-3 mio. etagemeter bolig- og erhvervsbyggeri og vil dermed på længere sigt kunne huse omkring 35.000 beboere og et tilsvarende antal arbejdspladser.

Indtægterne fra byudviklingen af Lynetteholmen vil bidrage til at finansiere den nødvendige infrastruktur til området - Østlig Ringvej og metrobetjening af området.

Visionen er en bydel med blandede funktioner, grønne parker og ikke mindst vandet på alle sider. Alle beboere på Lynetteholmen vil have tæt adgang til kystlinjen, som skal etableres med kvaliteter, så beboerne sikres adgang til rekreative områder. Lynetteholmen skal udvikles som en bæredygtig bydel med blandet bolig og erhverv baseret på høje standarder for bæredygtigt byggeri, med fokus på cyklisme og med kollektiv trafik baseret på metrobetjening til Københavns centrum. Københavns Kommune forventer at anvende planlovens mulighed for udlægning af 25 procent af boligerne som almene boliger for at sikre et varieret udbud af boliger.

Byggeriet på Lynetteholmen vurderes at kunne påbegyndes fra omkring år 2035, og bydelen ventes fuldt udbygget og beboet omkring 2070. 

Centrale aktører
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.125