23948sdkhjf

Nykøbing F. Sygehus - Fase 2

Nykøbing Falster, Danmark

Fase
Forberedelse
Budget
650 mio. kr.
Start
2020
Slut
2028
Adresse
Hospitalsvej
4800 Nykøbing Falster
Kategorier

Nykøbing F. Sygehus er oprindeligt bygget i 1950erne, og selvom der er bygget om og til i flere omgange, er store dele af sygehuset ikke længere tidssvarende. Der skal både renoveres, rives ned og bygges helt nyt på sygehusets område, og det kommer til at foregå både over og under jorden.

Regionsrådet bevilgede i sin tid 230 millioner kroner til byggeriet af første etape i forlængelse af sygehusplanen, hvor Nykøbing F. Sygehus blev udpeget som et af regionens fire akutsygehuse. Byggeriet er afsluttet, og med budgetaftalen for 2019 blev der afsat et rammebeløb på mere end 650 millioner kroner til anden etape af moderniseringen.

180 nye enestuer, en CT-scanner i Akutafdelingen og to ekstra operationsstuer. Det er nogle af de forbedringer, som patienter og personale på Nykøbing F. Sygehus kan se frem til.

Moderniseringen af Nykøbing F. Sygehus sendes i udbud i foråret. Det ventes, at byggearbejdet kan gå i gang i 2020, og at akutsygehuset er bygget helt færdigt med alle elementer i 2028. De 180 nye enestuer bliver noget af det første, der tages i brug i anden etape.

Centrale aktører
 • Region Sjælland
  Bygherre
 • Moe A/S
  Bygherrerådgiver
 • Cowi A/S
  Ingeniørrådgiver
 • Arkitema K/S
  Totalrådgiver
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.14