23948sdkhjf

Ilulissat Isfjordscenter

Ilulissat, Greenland

Kontrakt
Hovedentreprise
Fase
Udførelse
Budget
108 mio. kr.
Størrelse
800 kvm
Start
Foråret 2019
Slut
Sommer 2021
Kategorier

Ilulissat Isfjordscenter placeres i den sydøstlige ende af den tidligere helikopterlandingsbane midt mellem Ilulissat by og Isfjorden. 

Byggeriet af Isfjordscentret, som er tegnet af arkitekt Dorte Mandrup, sættes i gang her i 2019, hvor hovedentrepriseaftalen er indgået med KJ Greenland.  Bygningen er tegnet som en enkel, vredet struktur, der skal ligge som et vingefang i landskabet, og arkitekterne beskriver poetisk deres inspiration som ”en sneugles flugt gennem landskabet”. 

Når isfjordscentret om få år står klar, skal det fungere som formidlingscenter og bidrage til at styrke turismeudviklingen i Ilulissat. Det skal formidle historien om is som forudsætning for områdets historiske- og kulturhistoriske udvikling og blandt andet sætte fokus på og skabe debat om klimaforandringernes lokale og globale betydning. Det forventes, at 25.000 gæster vil besøge centret hvert år, hvilket skal være med til at styrke og udvikle turismen i området.

De anslåede anlægsudgifter er 108 millioner kroner inklusiv anlæg, projektudvikling, byggemodning, udstilling og formidling samt bygherrereserve.

Centret et indvendigt areal på 620 kvm svarende til 800 brutto kvm.

 

 

 

Centrale aktører
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.132