23948sdkhjf

Spritfabrikken, Aalborg - ArtCenter og byrum

Aalborg, Danmark

Fase
Forberedelse
Budget
74 mio. kr.
Størrelse
3.500 kvm
Kategorier

Transformation i verdensklasse.
De Danske Spritfabrikker i Aalborg, som blev fredet i 2015, udgør et enestående kulturhistorisk bymiljø direkte ud til havnefronten i den vestlige del af Aalborg i overgangen mellem den tætte bymidte mod øst og de rekreative landskaber mod vest. Produktionen er nedlagt, og fabriksområdet skal undergå en samlet transformation til et nyt dynamisk bykvarter med boliger, erhverv, kulturliv og kunst. I området skal placeres en 32 meter høj kunstinstallation af den verdenskendte argentinske kunstner Tomás Saraceno. Skulpturen (Cloud City Aalborg) skal opstilles, så den indgår i både bymæssig sammenhæng og i sammenhæng med ArtCenter. Hele det samlede område skal udvikles, og et centralt element er etablering af et ArtCenter, inkl. megaskulpturen, om et nyt levende udstillingssted og kunstmiljø i Nordjylland.
Projektkonkurrencen og det efterfølgende projekt realiseres i et samarbejde mellem Ejendomsfonden (ordregiver), Aalborg Kommune og Realdania.
Opgaven omfatter 2 hovedelementer:
1) Udformning og indretning af et nyt ArtCenter med et samlet areal på ca. 2.500 m2 – heraf en del som transformation af eksisterende fredede industribygninger og en del som en ny tilbygning;
2) Udformning af en helhedsplan for byrum, landskab og terræn på Spritfabrikken – inklusiv nærmere bearbejdning af området tættest på ArtCenter. Udformningen skal blandt andet omfatte landskabsudformning og terrænbearbejdning i forhold til klimatilpasning mod Limfjorden samt en tæt integration mellem byrum, megaskulpturen Cloud City Aalborg og ArtCenteret. Der skal forventes et tæt samarbejde med kunstneren. Ejendomsfonden vil facilitere dette samarbejde.

Centrale aktører
  • Praksis Arkitekter ApS
    Arkitekt
  • Ejendomsfonden Artcenter Spritten
    Bygherre
  • Arkitektkonkurrencerdk ApS
    Udbudsrådgiver
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.125