23948sdkhjf

Gågaden i Frederikshavn

Frederikshavn, Danmark

Fase
Forberedelse
Kategorier

Frederikshavn Kommune er påbegyndt en større omdannelse af Frederikshavn midtby. Der er igangsat en områdefornyelse der omfatter Rådhusparken, gågaden og en stiforbindelse på tværs af midtbyen. Renoveringen af gågaden skal ske i 2020 og er udsprunget af en større kloakering af midtbyen, som betyder en total opgravning af Danmarksgade fra Kirkeladsen til Fisketorvet.

Dialog med borgere har vist, at gågaden er langt mere end en handelsgade. Byens borgere bruger gågaden som et socialt rum, hvor det i høj grad er liv og byens puls man kommer efter. Det er en tendens, der ønskes understøttet i den nye gågade, hvor der vil være et større fokus på at skabe gode opholds- og mødesteder. Visionen er, at Danmarksgade skal være en gade, som inviterer til at gå på opdagelse og gøre ophold i byen. Gaden skal være et samlingssted for liv hele året, på alle tidspunkter af døgnet. Endvidere skal gågaden være fleksibel, og følge med udviklingen af fremtidens gågade, i takt med at nye behov opstår.

Gadens liv skal fortættes og forstærkes i knudepunkter, hvor det er naturligt at gøre ophold og mødes. Det er i disse knudepunkter, at ideen om en samlingsgade rigtig skal udfolde sig. Det er her man søger hen for at tage en pause, lege, være aktiv, mødes, snakke og lade sig underholde. Elementer som vand, lys, kunst og poesi invitere både til ophold og til leg. Det er tanken at det øvrige gågadeforløb i højere grad skal bære præg af handel og udstillingsvarer, og vil blive udformet, i samspil med de to nye knudepunkter.

Centrale aktører
  • Juul Frost Arkitekter A/S
    Arkitekt
  • Frederikshavn Kommune
    Bygherre
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.235