23948sdkhjf

Hærvejsskolen & Børnehuset Fladhøj

Rødekro, Danmark

Kontrakt
Totalentreprise
Budget
108 mio. kr.
Størrelse
8.147 kvm.
Slut
Forår 2019
Adresse
Skovbrynet 2-4
6230 Rødekro
Kategorier

Siden Fladhøjskolen og Rødekro Skole i 2012 fusionerede under navnet Hærvejsskolen, har de yngste elever holdt til på den tidligere Fladhøjskole, mens de ældste er blevet undervist på den tidligere Rødekro Skole.

i foråret 2019 samles alle elever ved Fladhøj, når Hærvejsskolen tager en 6.707 kvadratmeter udvidelse i brug på adressen Skovbrynet 2 i Rødekro. På nabogrunden, Skovbrynet 4, ligger Børnehuset Fladhøj, der på tilsvarende vis vil blive udvidet med 1.440 kvadratmeter for at få plads til de børn, som i dag er tilknyttet Børnehuset Rødekro

Det samlede byggeri løber op i 108 mio. kr. og udføres i totalentreprise af et konsortium bestående af Chr. Johannsen A/S og Ommen & Møller A/S, der har Blaavand & Hansson, Mangor & Nagel samt Balslev som rådgivere. Skolebyggeriet har et bruttoareal på 6.707 kvadratmeter, mens børnehuset er 1.440 kvadratmeter.

Hærvejsskolen
Udgangspunktet for ud- og ombygning af skolen er at skabe en naturlig sammenhængskraft mellem den eksisterende skole og den nye skoleudbygning. Den nye skoleudbygning er udformet i to etager, som er indpasset i en skala med de omkringliggende bygninger. Der er lagt stor vægt på, at den nye skoleudbygning oplevelsesmæssigt bringes ned i børnehøjde, så børnene føler sig hjemme i de nye omgivelser.

Udover den nye skolebygning kommer en multihal, som vil kunne deles i to selvstændige funktioner. Skolens 'hjerterum' bliver den nye administrationsbygning og det nye indgangsområde, hvorfra der vil være et naturligt flow ud til skolens øvrige klasselokaler, fællesområder mm.

Børnehuset Fladhøj 
For det nye børnehus skabes en daginstitution, der fremstår som en samlet helhed. Et samlet børnehus med en afklaret overordnet struktur, og visuel ro, der skaber plads til forskellighed, udfoldelse og udvikling. Med en harmonisk proportionering og tilpasning indgår den eksisterende bygning som en naturlig del af den nye institution. Murværket gentager sig i den nye del af institutionen. I en moderne udgave gentages taghældningen, der samtidig bidrager til spændende rumligheder daginstitutionens fællesområder.

Centrale aktører
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.158