23948sdkhjf

Esbjerg Strand

Esbjerg, Danmark

Fase
Forberedelse
Budget
209 mio. kr.
Størrelse
300.000 kvm.
Start
2017
Adresse
Molevej
6700 Esbjerg

Kystlinjen ved Esbjerg får en ny profil, når en ny kunstig havneø med tilhørende dæmning og forhavn etableres som en del af det ambitiøse projekt Esbjerg Strand.

Projektet involverer en havnelagune, en havneø og en lystbådehavn, som kan danne ramme om maritime aktiviteter. Der vil være promenader og torvepladser med cafeliv på øen, hvor 26.000 kvadratmeter erhvervsjord skal gøres klar til byggeri i op til 11 etager.

Esbjerg Strand-projektet består af flere etaper. Den første etape, som kaldes etape 0, involverede en udbygning af infrastrukturen til området. I samme omgang blev der etableret et nyt erhvervsområde med domicilbyggerier langs Esbjerg Brygge.

Etape 1, også kaldet "vanddelen", omfatter en højvandsport, selve havneøen, lagunen, lystbådehavn og to forbindelsesbroer, som skal være færdig omkring slutningen af 2018. Senere i etape 1 kommer landdelen, der består af byggemodning af vestsiden af øen, etablering af sikkerhedsmur og Havnetorvet. Denne opgave ventes udbudt i slutningen 2017. 

Sidste del, etape 2, omhandler et nyt kunstmuseum, strand, badehuse og lystfiskermole, men opførelsen af etape 2 er afhængigt af, om der kan findes midler til kunstmuseet.

 

Hovedprojekt
 • Esbjerg Strand
Underprojekt(er)
Centrale aktører
 • Esbjerg Kommune
  Bygherre
 • Entreprenør
 • Niras A/S
  Rådgiver
 • Cowi A/S
  Totalrådgiver - landdelen
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.109