23948sdkhjf

Den grønne ankomstplads, Kirkebjerg - LAR og P-pladsareal

Brøndby, Brøndby Kommune

Fase
Udførelse
Budget
26.000.000 kr.
Start
Q4 2023
Slut
Q4 2024
Adresse
Elementfabrikken 7
2605 Brøndby
Projekttyper
Byrum, Klimatilpasning, Parkering

I forbindelse med omdannelsen af Kirkebjerg til boligområde er der behov for areal til grønne arealer og forbindelser på tværs, bygninger til anden offentligt formål og en ny daginstitution. Samtidig har HOFOR behov for arealer i Kirkebjerg, hvor der kan etableres anlæg til regnvandshåndtering. Kommunalbestyrelsen godkendte i december 2018 ”Udviklingsplan for Kirkebjerg”. Den grønne ankomst plads skal samlede regnvands håndtere 5 års hændelse på matriklen – der er i materialet illustreret en LAR-strategi.
Den grønne ankomstplads udformes som et urbant, men grønt byrum. Den Grønne Ankomstplads inddeles i zoner, der er henholdsvis grønne eller belagte. Forslaget bygger således på lokalplanens vision om en urban pladsdannelse i det nye Kirkebjerg og imødekommer samtidig kommunens strategier for en mere bæredygtig kommune.
Hovedsti forbindelsen Kirkebjerg Sø-sti kommer til at fungere som det langsomme og grønnere alternativ til de mere trafikerede veje. Den skal forbinde det nye Kirkebjerg fra Glostrup Station til et nyt letbanestop ved Søndre Ringvej.

Opdatering d. 22/9-23: Der er skrevet kontrakt med anlægsentreprenøren, som skal varetage anlægsprojektet. Projektet som omfatter 20.000 m2, forventes at gå i gang om en måned. Udover LAR og p-plads, skal der anlægges træer, buske, blomster og engområder. Området vil også omfatte en række oplevelseszoner med bænke, japansk inspireret broer med vandplanter og stenanlæg, fitness-områder og en multifunktionel cirkelplads, der også kan bruges til mindre events.

Centrale aktører
  • JJW Arkitekter A/S
  • Brøndby Kommune
  • FRIIS ANDERSEN ARKITEKTER A/S
  • MOE A/S
  • Danakon A/S
  • OPLAND ApS
  • Via Trafik Rådgivning A/S
  • AFRY Denmark A/S
  • Optimus Anlæg A/S
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.266