23948sdkhjf

Favrholm Allé, Hillerød - anlægsarbejde til bydelen

Hillerød, Hillerød Kommune

Fase
Udførelse
Størrelse
110000 kvm
Start
Q3 2022
Slut
Q2 2024
Adresse
Favrholm
3400 Hillerød
Kategorier

Projektet indgår i den nye bydel Favrholm i Hillerød. Projektet omfatter anlægsarbejde i form at plantning af 100 lindetræer langs begge sidder af Favrholm Allé. 
Favrholm Allé bliver samlet set cirka 900 meter lang og får også cykelstier og fortove i begge sider. Favrholm Allé starter ved rundkørslen på Roskildevej (ved Novo Campus) og forløber hen til og fra Nyt Hospital Nordsjælland.

Der skal også skabes et nyt landskab i området i sammenspil med lindetræerne. Det nye landskab er 110.000 m2. Landskabets terræn formes til at kunne håndtere helt store skybrud, op til en 100 års-hændelse, og vil klimasikre den nye bydel. Vandets vej bliver synligt med fire søer og et åbent vandløb, der vil bugte sig igennem landskabet, inden det ledes videre ud i Havelse Å-systemet.
Der kommer også små bakketoppe og forskellige plantninger af danske hjemmehørende urter, træer og buske i flere størrelser. Det bliver en mangfoldig natur med stor biodiversitet til gavn for både insekter og andre dyr. 

Der etableres et net af stier rundt i landskabet, hvorfra man kan gå på opdagelse eller tage en pause på en af de tre minipladser, som indrettes med klinkebelægning, siddepladser og belysning.

Centrale aktører
  • Hillerød Kommune
  • GORM HANSEN & SØN A/S
    Entreprenør
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.235