23948sdkhjf

Vadehavscentret - ombygning

Ribe, Danmark

Fase
Afsluttet
Størrelse
2.781 kvm. (heraf 1.388 kvm. nybyg)
Start
2015
Slut
2017
Adresse
Okholmvej 5
6760 Ribe
Kategorier

Efter halvandet års om- og tilbygning stod det nye Vadehavscenter i Vester Vedsted ved Ribe klar til indvielse den 2. februar 2017 med et udstillings- og formidlingsområde på 2.800 kvadratmeter under tag.

Hele bygningen og de nyetablerede udearealer med tundragård og aktivitetsområder mod syd og vest er udført med henblik på tilgængelighed og på, at Vadehavscentret i sig selv skal fremstå som et hele, men også være i pagt med sine omgivelser.Gæsterne kan se frem til at opleve og blive klogere på Vadehavets unikke natur og historie.

Arkitektfirmaet Dorte Mandrup har skabt et projekt, der tager udgangspunkt i den lokale byggetradition og kultur med firlængede stråtækte gårde. Ved den omfattende ombygning er den oprindelige trelængede udstillingsbygning derfor udvidet til at omfatte fire længer, der skaber læ i det meget åbne landskab.

Byggematerialerne er i høj grad lokale, ligesom imprægneringen sker gennem den salt, der er i luften – akkurat som det er skik og brug på egnen fra historisk tid.

Vadehavet er Danmarks største Nationalpark og udpeget som verdensarvsområde af UNESCO. Det nye Vadehavscenter har været undervejs siden 2007 og er blevet til i et samarbejde mellem Esbjerg kommune, Realdania, A. P. Møller Fonden, Arbejdsmarkedets Feriefond, Friluftsrådet, Louis Petersens Legat og Augustinus fonden. 

Centrale aktører
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.136