23948sdkhjf

Kirkebjerg Børnehus, Brøndby

Brøndby, Brøndby Kommune

Fase
Udførelse
Budget
45.000.000 kr.
Størrelse
2000 kvm
Start
Q3 2022
Slut
Q3 2024
Adresse
Elementfabrikken 7
2605 Brøndby
Projekttyper
Daginstitution

Brøndby Kommune ønsker at etablere en ny daginstitution i det nye byudviklingsområde Kirkebjerg, hvor der over en årrække forventes etableret ca. 2000 nye boliger. 
Projektet omfatter en ny daginstitution: Kirkebjerg Børnehus, som vil være beliggende på Elementfabrikken 7, 2605 Brøndby. Daginstitutionen udføres i hhv. 1 og 2 plan og forudsættes at huse 180 børn med tilhørende personale. Den nye daginstitution har et bruttoetageareal på ca. 2000 m2 placeret på en ca. 7.500 m2 stor grund. Brøndby Kommune forudsætter, at Kirkebjerg Børnehus bliver DGNB guld-certificeret.

Bygningernes facader spiller en vigtig rolle i bygningens arkitektur, der også er kendetegnet af store glaspartier, der lukker dagslyset ind. Mens facaden mod gaden er muret, vil facaden mod legepladsen være af træ og have et mere åbent udtryk, som skaber god forbindelse mellem ude og inde. Bygningen opføres i røde genbrugstegl med mønstermurværk og farveskift i mørtel. Der etableres en lille tagterrasse på 1.sal.

Som profilinstitution har Kirkebjerg Børnehus idræt, bevægelse og kulturelle udtryksformer som bærende tema for de fysiske rammer og for det pædagogiske indhold Derfor er der inkopereret gangarealer der motiverer til motorik og bevægelse, mens trygge grupperum åbner op mod et fælles torv. I værkstedsrummet kan børnene udfolde deres kreativitet. De kan også klatre i net mellem etagerne, udforske klatrereolen, eller de kan mødes i bygningens fælles multisal. 

Opdatering 3/5-23: Fundamentarbejdet er igang.

Opdatering 22/9-23: Råhuset blev afsluttet i sommeren og det sidste kloakarbejde pågår. Indtil byggeriet er færdigopført er der blevet etableret midlertidige pavilloner på Fagervangen 2 i Vesterled. 

Opdatering 13/10-23: Der blev afholdt rejsegilde d. 9/10. 

Centrale aktører
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Udbud til projektet
Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.502