23948sdkhjf

Himmelbyen - boliger og erhverv

Kastrup, Danmark

Kontrakt
Totalentreprise
Fase
Udførelse
Budget
325 mio. kr.
Størrelse
25.000 kvm.
Start
2016
Slut
2019
Adresse
Robert Jacobsens Vej
2770 Kastrup
Kategorier

"Himmelbyen" Vestamager Metrostation i Ørestad Syd består af 128 boliger, to supermarkeder, et legeland og et opbevaringscenter.

Byggeriet har fået sit nav som en reference til, at ankomsten til boligdelen sker i 18 meters højde bygningens fjerde sal. Her indrettes et åbent, grønt gårdrum, der fungerer som fællesareal for de kommende beboere. Herfra har man adgang til opgange og elevatorkerner, der fører direkte op til boligerne på de overliggende niveauer.

Arkitekterne har valgt at arbejde med forskellige bygningshøjder og en varieret materialesammensætning, hvilket gør ”Himmelbyen” til en markant tilføjelse i Ørestads bybillede.

Mens boligerne hæves op over byens gader, udnyttes de nedre etager til mere pladskrævende funktioner, som ikke har behov for særlig meget dagslys. Således rykker Dinos Legeland ind på 1. sal, mens 2. og 3. sal udlejes til opbevaringsfirmaet Pelican Self Storage. I stueetagen bliver der plads til en større og en mindre dagligvarebutik samt vareindlevering.

Centrale aktører
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.26