23948sdkhjf

Hempel Kollegiet

Kongens Lyngby, Danmark

Kontrakt
Totalentreprise
Fase
Afsluttet
Størrelse
7.400 kvm.
Start
2015
Slut
2017
Adresse
Fysikvej 315
2800 Kongens Lyngby

Hempel Kollegiet ligger i den vestlige kant af DTU Lyngby Campus, indrammet af 50 år gamle egetræer.

Byggeriet er organiseret i tre klynger, der hver består af to bygninger med 12 og 13 boliger i henholdsvis 2 og 3 etager. De tre u-formede bygningsklynger orienterer alle mod et fælles grønt areal med fælles adgangsvej.

De studerende har fælles adgang til studieboligerne via åbne udvendige trapper og opholdsterrasser, med det formål at styrke den sociale aktivitet. På hver etage deler 12 studerende køkken og studielounge samtidig med at de deler stor fælles terrasse med de 12 naboboliger.

Der er valgt to overordnede facadeløsninger. Mod ”skoven” består facaden af gule genbrugstegl, mens facaderne ind mod den fælles grønne lysning består af antracitfarvede steniplader. Genbrugsteglet stammer fra en tidligere hospitalsbygning, der efterfølgende er blevet renset op, og er muret op med en særlig kalkmørtel, der muliggør at stenene kan pilles ned og genbruges. 

Byggegrunden har indtil nu været en del af randbeplantningen omkring DTU. Den bærende idé for projektet har været at bevare skoven, så der er træer på alle sider af kollegiet. En del af de fældede egetræsstammer er genbrugt som træfliser og siddemøbler i de udendørs opholdsmiljøer. Det betyder, at 495 meter træ fra stammerne, der ellers skulle fjernes og bortkøres er blevet genbrugt.

Centrale aktører
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.141