23948sdkhjf

Papirøen - masterplan

København K, Hovedstaden, Hovedstaden

Fase
Udførelse
Størrelse
45000 kvm
Start
2020
Slut
2024
Adresse
Trangravsvej
1436 København K
Kategorier

Christiansholm - i daglig tale Papirøen - skal udvikles boliger, erhverv og offentlige institutioner.

Lokalplanen for projektet er godkendt i foråret 2017 og giver mulighed for at 45.000 kvadratmeter, herunder 270-340 boliger, hvoraf 25 procent bliver almene. Desuden er der planer om et hotel, faciliteter til svømning samt en lang række udadvendte funktioner i øens nye haller. 

Cobes vinderforslag i arkitektkonkurrencen erstatter eksisterende haller på øen med en række nye haller, der omkranser et indre grønt rum kaldet ”den grønne hal”. Stueetagen rummer offentligt tilgængelige funktioner og erhverv med det kommende svømmeanlæg placeret i det nordvestlige hjørne. Oven på de nybyggede haller opføres boliger i en randbebyggelse. Stort set alle boliger får vandudsigt, og forslaget arbejder med meget varierede boliger – lige fra husbåde til boliger i flere planer. 

Lejeaftalen med de midlertidige aktiviteter udløber ved årsskiftet 2017/18, hvorefter nedrivningen af eksisterende bygninger indledes.

Udviklingsselskabet CØ P/S er bygherre på området. Bag selskabet står Danica Ejendomsselskab (50%), Unionkul Ejendomme (37,5%) og Nordkranen (12,5%).

Hovedprojekt
 • Papirøen - masterplan
Underprojekt(er)
Centrale aktører
 • Moe A/S
  Ingeniør
 • Cobe ApS
  Arkitekt
 • Udviklingsselskabet CØ P/S
  Bygherre
 • NCC Danmark A/S
  Totalentreprenør
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.157